torsdag, augusti 25, 2005

Phelps till Sverige


Den tragiska idioten Fred Phelps kommer till Sverige med sin cirkus Westboro Baptist Church, meddelar Expressen. I USA åker de omkring på begravningar av homosexuella och jublar med plakat om att Gud skrattar när bögar dör, och demonstrerar vid partnerskapsceremonier. I Sverige ska de inför kungen demonstrera mot landets förhållandevis toleranta lagstiftning beträffande homosexuellas villkor, och till försvar för Åke Green.

Phelps anses generellt vara en extremistisk galning som inte bör tas på allvar. Även svenska kristna tidningar har uttalat sig kritiska mot det han står för. Men hur okristlig är hans mission egentligen? Den går ju ut på att varna för att Gamla Testamentets straffdomar kommer att gå ut över hela landet, om befolkningen lämnar utrymme för synd (typ homosexualitet), eller har en ledning som stiftar ogudaktiga lagar. Detta är ingen extremistisk kristen uppfattning, utan precis vad den kristna lobbyorganisationen Riksförbundet Kristen Tro och Livsstil varnade riksdagsledamöterna för i ett brev i våras. Den kristna tidningen Världen Idag har minst två gånger på ledarplats uttryckt samma varning - dels alldeles efter tsunamikatastrofen genom ett okommenterat citat ur Åke Greens predikan där han talar om att Sverige kan komma att drabbas av översvämningar och monsuner, och dels i en text av Hans-Göran Björk den 17 januari: "Det Green varnat för i sin predikan kan ske när det normala i Guds natur och skapelse byts ut mot något som strider mot Guds vilja."


Phelps uttrycker sig grovt och plumpt, men vågar vara tydlig. Istället för att avfärda Phelps som en galning, tycker jag att kristenheten ska sluta hyckla och istället ansluta sig till hans demonstrationståg utanför slottet i september. De kommer säkert att ha några plakat över.

1 Comments:

Blogger Göran Koch-Swahne said...

För att inte tala om att Pastor Phelps med storfamilj numera oxå hemsöker stupade soldaters begravningar...

Inte heller är PP den ende pastorn over there som utmärkt sig de senaste dagarna. Vi har Pastor Robertson och uppmaningen att lönnmörda Venezuelas President Chavez.

Som Du säger, är det verkligen intressant att skåda, hur ett antal bloggare snabbt skyndar ut med stora skademinimeringmaskinen och försöker bagatellisera herrarnas uttalanden och betydelse.

Särskillt de som själva uttrycker liknande meningar lite mera slipat...

Och Phelps må vara en lantis, men Robertson är väl bevandrad i Washingtons korridorer.

Och hans förslag om lönnmord försvaras flera gånger varje dag i FOX av både civila och militärer!!!

Plus alla de automatiska dumhterna om en inbillad absolut "yttrandefrihet" à la First Amendment...

torsdag, augusti 25, 2005 6:52:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home