måndag, augusti 29, 2005

Vatikanen stoppar homosexuella präster

De senaste årens skandaler kring sexuella övergrepp på barn inom den katolska kyrkan har gjort Vatikanen desperat. Istället för adekvata åtgärder filas det nu istället på religiöst korrekta skenåtgärder, nämligen att prästkandidater som är homosexuella ska hindras vid antagningarna till prästseminarierna, skriver The Observer. Tonen i dokumentet från Vatikanen är försonande och på intet sätt fördömande, men inte desto mindre försåtlig, eftersom dess blotta existens fastslår att sexuella övergrepp är en homosexuell angelägenhet.

Den officiella argumentationen är att det är oschysst mot homosexuella att anta dem till prästseminarierna, eftersom de där kan bli frestade av de heterosexuella prästkandidaterna. Man vill alltså göra de homosexuella en tjänst genom att inte utsätta dem för frestelse.

Det är en fullständigt bisarr argumentation, som om det hade varit seriös hade omöjliggjort all kvinnlig närvaro inom den katolska kyrkan. För det är väl lika oschysst mot heterosexuella präster att det springer omkring en massa kvinnor i kyrkor och församlingslokaler? Hur ska DE skyddas från frestelse?

En lösning kan vara att alla kvinnor som tjänstgör inom kyrkan fortsättningsvis bär heltäckande kläder så att inga som helst kroppsformer syns igenom. Eventuellt kan de ju också skyla sitt hår - och varför inte ansiktet? Det ska onekligen bli intressant att se hur Vatikanen går vidare med den här logiken.

Publicerad i Sydsvenskan den 30 augusti 2005

1 Comments:

Anonymous Gammal Simrishamnsvän said...

Hur kan man se att nagon som vill bli katolsk präst, är homo?

onsdag, september 07, 2005 9:32:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home