tisdag, september 06, 2005

Att exploatera katastrofer

Det är inte bara fundamentalister i USA som anser att katastrofen i New Orleans är Guds sätt att straffa staden för dess syndiga inriktning - inte minst beträffande homosexualitet. Så här står det i en nyutlagd artikel på Bed.nu:

Detta veckoslut var det för övrigt planerat att New Orleans skulle bli platsen för ockult och homosexuell omoral genom att vara värd för en stor homo-fest kallad "Söderns dekadens". De mer än 10.000 förvillade människorna kommer inte att kunna festa i New Orleans på lång tid! Har YHVH visat vad han tycker?

På Bed kan man bland annat även läsa att Estoniakatastrofen är en konsekvens av att Gud tog sin skyddande hand från landet efter att Riksdagen klubbade igenom partnerskapslagen 1994.

Det är inte ovanligt att katastrofer och lidande exploateras på det här sättet, något som främst märks i nätverk med tydlig profetisk inriktning, som Bed, men även till exempel Tidskriften Flammor

När man ändå är inne på Bed, kan man konstatera att den förklaring som främst lyfts fram till katastrofen i New Orleans är utrymningarna av bosättningarna i Gaza.

Det verkar onekligen vara så att Guds tilltal ändras beronede på den mottagande profetens privata agenda.

3 Comments:

Anonymous kas said...

Och det är de som lever onaturligt som är orsak till statsskulden ...så de så .. i dag ska vi ha kul

tisdag, september 06, 2005 9:31:00 fm  
Anonymous Kas said...

Vem har skrivit denna kommentar i mitt namn ?

Det är inte den riktiga kas som har grjort 12:31:52

Kjell s

måndag, oktober 10, 2005 2:00:00 fm  
Anonymous kas said...

oops
9:31:52 skulle det vara

måndag, oktober 10, 2005 2:01:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home