tisdag, september 27, 2005

Kommentarer till Himlen.nu

Jag hittade sajten Himlen.nu som drivs av Världen Idags KDU-kandidat, och tillika RKTL-mannen Stefan Grevles broder.

Jag bemöter argumenten i ledarartikeln Vem är tolerant nedan.

1. Att arbeta för tolerans innebär även att vara intolerant mot intolerans. Det är en logisk konsekvens, inte en logisk kullerbytta. Och Åke Green är intolerant. Det framgår av hans predikan och av flera intervjuer. Läs mer här.

2. Att Ecce Homo-utställningen skulle presentera Jesus som homosexuell är en myt som kristna debattörer vägrar släppa, trots att den inte stämmer. Man tvivlar på om de som använder sig av myten verkligen har sett bilderna, eller om de bara för vidare vad deras religiösa ledare har lärt dem.

Jag undrar vad debattörerna menar med detta att ”framställa Jesus som homosexuell”. För det är väl ingen synd att VARA homosexuell? Brukar det inte heta att det är de homosexuella handlingarna som är syndiga? Och var finns de i bilderna?

Ecce Homo framställer Jesus omgiven av homosexuella. Varken mer eller mindre. Är det också en synd?

3. Åke Green har satt pedofili och zoofili under samma abnormitetsparaply som homosexualitet. När han då säger att sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på samhällskroppen säger han att homosexualitet är en del av denna cancersvulst. Och i förlängningen givetvis också de homosexuella, ty de homosexuella som lever lyckligt i kärleksfulla relationer har inte för avsikt att söka omvändelse för sin synd. Ur ett bibliskt perspektiv ÄR de synden. De älskar synden.

Dessutom är det retoriskt oärligt att baka in homosexualitet och pedofili under samma abnormitetsparaply, för om man protesterar mot detta, tolkas det mot att man försvarar pedofili. Tidningen Världen Idag har flera gånger gjort denna avsiktliga och billiga misstolkningen. Men det är som att sammanföra from kristendom med militant islamism och kalla företeelserna för ett ”hot mot demokratin”.

(Green legitimerar även naziretorik med sina ordval, men det är en annan historia.)

4. Det finns en grundligare genomgång av Åke Greens predikan här.

5. Vad anser ledarskribenten om Lagen om Hets mot Folkgrupp över lag? Vi har ett aktuellt exempel med en polisman i Malmö som har skickat ett brev till kommunpolitikern Ilmar Repalu, bland annat med uppmaningen att sluta ge bidrag till ”de jävla blattarna”. Skall nazistorganisationer få bära armbindel med hakkors under demonstrationer? Är problemet att lagen finns, eller att homosexuella omfattas av den?

6. Sen undrar jag förstås var Bibeln uttalar sig om kärleksfulla homsoexuella relationer. Jag har läst om homosexualitet i samband med våld, prostitution och pedofili i Bibeln, men det ger mig ju inga verktyg för hur jag ska bedöma homosexualitet i samband med kärlek.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

du kanske skulle vara intresserad av http://sffs.cjb.net/ också? kolla in artikelarkivet..

tisdag, september 27, 2005 6:55:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Nehej, det är bara på låtsas, som Alice Babs sa till barna ;=)

onsdag, september 28, 2005 9:45:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Tor!

Såg Du "ledaren" om KG Hammars avgång?

Det där med Frimurare i 12e graden var riktigt kul ;=)

Resten var fasansfullt.

torsdag, september 29, 2005 3:40:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home