torsdag, september 22, 2005

Världen Idag och diskriminering

Världen Idag hade starka synpunkter på att en stockholmskrögare dömdes att betala skadestånd för att ha diskriminerat ett lesbiskt par för en tid sedan:

Stockholmskrögaren, som Världen idag skrivit om, dömdes i hovrätten till 50 000 kronor i skadestånd för att han avvisade ett par som störde ordningen från sin restaurang. Skadeståndet är högre än för försök till våldtäkt, visar en jämförelse vi har gjort utifrån uppggifter från Brottsoffermyndigheten.


Nu är ett annat diskrimineringsfall aktuellt. Restaurangen Etage i Malmö skall betala 350000 kronor till sju personer som nekades inträde på grund av sin hudfärg. Kommer vi att få läsa liknande jämförelser nu? Eller är det skillnad på diskriminering och diskriminering? Så här skriver i alla fall Den Svenske Nationalsocialisten. Upplägget är identiskt.

Efter en uppgörelse i Malmö tingsrätt har krogen Etage blivit ålagd att betala inte mindre än 350 000 kr till sju personer som förra hösten nekades tillträde. Enligt DO (Diskrimineringsombudsmannen) rör det sig om grov ”etnisk diskriminering” och bör ses som mycket allvarligt.
Att krogen kanske inte släppte in männen på grund av alltför många tidigare erfarenheter av invandrare som beter sig våldsamt tar inte DO någon hänsyn till.

– Det ska kosta pengar att diskriminera, säger Ninos Patto, en av dem som fått en stor summa pengar i fallet.

Frågan vi kan ställa oss då är varför det utgår lägre summor till svenska offer för grova våldsbrott? Skadestånden för våldtagna småflickor eller anhöriga till mordoffer tenderar att vida understiga det som dessa invandrare fick mottaga.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home