lördag, oktober 29, 2005

Om diskriminering

Världen Idag framställer i sin retorik lagar om diskriminering och hets mot folkgrupp som särlagstiftningar för endast homosexuella och feminister. I retoriken ingår att ingen vit, heterosexuell, kristen man, någonsin skulle kunna anmäla diskriminering på grund av kön, läggning eller bekännelse...

Men den 21 oktober rapporterades om ett fall som ger dem fel.

En 35-årig man hade sökt arbete som croupier på färjorna mellan Sverige och Polen, men inte fått det - trots att han hade erfarenhet. Platsen gick istället till två kvinnor med polskt ursprung - utan erfarenhet.

Mannen har hävdat att han fått beskedet att företaget uteslutande anställer polska kvinnor för fast tjänstgöring. Vd:n förnekar att det finns någon sådan policy. (TT 20051021)

Han diskriminerades alltså för att han var man och svensk. Diskrimineringsombudsmannen gav 35-åringen rätt, och efter en förlikning fick det berörda förtaget betala honom 80 000. En nyhet som inte passar in i den bild av verkligheten som den kristna högern försöker indoktrinera sina anhängare med. Ty i den verkligheten är det de som är de ständiga offren - de ständigt förföljda och förtalade.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home