torsdag, februari 16, 2006

Den Stora Konspirationen

Täppas Fogelbergs onyanserade och lite korkade uttalande om Världen Idag i Ring P1 förra veckan har upprört tidningen och dess läsare. Till radions klagomur har det kommit upprörda samtal som krävt att radioledningen ska ”vidta åtgärder” med mera.

När tidningen själv skriver om saken är det givetvis omöjligt att utesluta den homofila konspirationen som anstiftare till attacken. Tidningens VD Ruben Agnarsson förklarar angreppet så här:

- Med tanke på att RFSL:s pressansvarige Pether Öhlén är en av producenterna på Ring P1 är det lätt att föreställa sig vilka stämningar som råder på redaktionen. Påhoppen på Världen idag tyder på att programmet knappast är en plattform för lyssnares uppfattningar, vilket sägs vara syftet, utan snarare för Täppas och Öhlén.

Uttalandet visar att Världen Idag måste uppdatera sitt sodomitregister. Öhlén är inte alls pressansvarig för RFSL. Däremot var han pressansvarig för RFSL-avdelningen i Sundsvall under de dagarna förbundet hade kongress förra året.

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Bra inlägg Tor,

Vad som är mest skrämmande i denna historia är alltså att Livets Ord genom sin tidning Världen idag alltså avslöjar att dom har någon typ av register över vilka som är homosexuella i Sverige.

En så obehaglig tanke att man ryser till men samtidigt helt förväntat. Deras regelrätta avsky för homosexuella har inga gränser.

Jag har mailat till tidningen kring detta men får som vanligt bara otrevliga ironiserande svar. Om dom bemödar sig att svara överhuvudtaget.

lördag, februari 18, 2006 10:49:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home