tisdag, mars 28, 2006

Allt blir inte ljusare...

Samtidigt som ryska och polska myndigheter förbjuder demonstrationer för homosexuellas rättigheter - samtidigt som amerikanska teokrater lobbar för att bibliska föreställningar om samlevnad skall skrivas in i konstitutionen - samtidigt som företag som vägrar diskriminera homosexuella anställda bojkottas - formuleras nu i Nigeria lagar som skall kriminalisera samkönade relationer och förbjuda homosexuella att organisera sig.

Pendeln svänger tillbaka. Den som trodde att man belåtet kan luta sig tillbaka och bara leva är naiv. Den som för ett ögonblick upphör att kämpa för sina mänskliga rättigheter förlorar dem i en vindpust.

Källa: QX

3 Comments:

Blogger Göran Koch-Swahne said...

En bra länk om Nigeria:

http://politicalspaghetti.blogspot.com

tisdag, mars 28, 2006 12:10:00 em  
Anonymous Björn said...

Så sorgligt men sant Tor. Jag har sett och kämpat emot detta i 7 år snart. Vänner i min bekantskapskrets säger: Låt en idiot vara en idot (med tanke på den ökade förföljelse mot oss homosexuella som sker)

"Lämna dem ifred Björn, de kommer att försvinna av sig själva."

och mina vänner tycker jag spenderar onödigt med tid att granska homofobernas argument och söka ömsesidig förståelse och vinna kärleken.

Dom har helt klart fel. Pendeln har svängt. Vem är dom svaga och utsatta idag? Dom som hatar oss, homofoberna? Som får stöd i lagstiftning och bland den ökande allmängiltiga homofobin eller de som ser vår kärlek som lika värd?

Jag ser att vi är uppe i mörkrets tider. Kampen för kärleken har bara börjat men Gud alena vet att vi som känner kärleken kommer att vinna denna kamp som vi har vunnit de andra.

Jag är positiv och känner styrkans evighetsvindar att vara på vår sida. Vi som råkar älska, väldigt mycket, bara någon av samma kön som oss själva.

Vi finns här också. Vi lever, vi är älskade av Gud och vi kommer inte att vika oss för dumhetens mörka krafter.

tisdag, mars 28, 2006 9:31:00 em  
Blogger Kalle said...

Får något år sedan blev två nigerianska fotbollspelare nekade att spela en landskamp eftersom de hade långt hår. Det nigerianska fotbollsförbundet ansåg att långt hår var en homosexuell företeelse och kom faktiskt med en massa förslag om hur de skulle klippa sig för att få en mer heterosexuell framtoning. Som Fab 5 ungefär...

fredag, april 07, 2006 10:20:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home