måndag, mars 20, 2006

Kristdemokraterna FÖR partnerskap???

I sin artikel på DN debatt den 19 mars skriver Göran Hägglund och Alf Svensson bland annat följande:

Vi anser att homosexuellas rättmätiga krav på juridiskt skydd vid samlevnad kan lösas inom ramen för partnerskapslagen.

Betyder det att Kristdemokraterna är FÖR partnerskapet? Vid omröstningen i Riksdagen 1994 röstade samtliga närvarande ledamöter för dåvarande kds NEJ till lagförslaget. När skedde omsvängningen? Har Kristdemokraterna givit upp sina så kallade hushållsgemenskaper, som de argumenterade för istället för partnerskapet?Fotnot:
"Hushållsgemenskaper" är ett begrepp som är skapat för att slippa tala om och erkänna kärlek i samband med homosexuella relationer.

3 Comments:

Blogger Göran Koch-Swahne said...

"Hushållsgemenskap" Tord lille, är Du och din grandtants pålle...

måndag, mars 20, 2006 7:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

nja, kristdemokraterna har nog bara fogat sig till samhällsutvecklingen. men det tar ju bara lite längre tid för den som är konservativ. tids nog kommer de nog också acceptera att homosexuella för adoptera. de har redan sagt ja till närståendeadoptioner, och därifrån är inte steget särskilt långt. har också läst nånstans att kristdemokrater i kommunala nämnder än så länge har röstat för de fall där homosexuella ansökt om adoption och rekommenderats som adoptivföräldrar. så särskilt hårdnackade motståndare verkar de inte vara. varken i retorik eller praktik.

fredag, mars 24, 2006 4:30:00 em  
Anonymous Tryckfrihetsnisse said...

Herregud.
Det här är ju gammal skåpmat.

fredag, mars 24, 2006 9:39:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home