tisdag, maj 02, 2006

Falsk polisanmälan igen?

Flera medier har i dagarna rapporterat att prästen Ejnar Svensson har polisanmälts för hets mot folkgrupp för en predikan där han kritiserat den fotoutställning i Kulturhuset som stämplats som hädisk av bland annat före detta domkyrkoprosten Hakon Långström. Enligt anmälan skall Svensson ha uttalat sig nedsättande om homosexuella, något som han i en intervju i Hallands Nyheter inte förstår, eftersom han inte överhuvudtaget uttalade sig om homosexualitet i predikan.

Hela saken verkar onekligen bisarr, men det är inte första gången det kommer märkliga polisanmälningar om hets mot folkgrupp från Halland. I augusti förra året polisanmäldes Svenska Dagbladet när de skrev om att gonorré ökade bland homosexuella män. (Här ligger Världen Idags artikel om saken). Riksdagsmannen Martin Andreasson (fp) avslöjade dock att den absurda anmälan kom från en pensionerad präst i Halland, som lämnat in anmälan för att förlöjliga gayrörelsen och urholka dess möjligheter att få verklig hets behandlad som ett brott. (Här skrev jag om saken.)

Givetvis är det en vild spekulation från min sida att mönstret skulle gå igen, att det skulle vara samme penisonerade präst som upprepat sitt bedrägeri, just för att dra ett löjets skimmer över homosexuella. Saken är lätt att kolla upp, jag uppmanar läsekretsen att höra av sig.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home