måndag, maj 15, 2006

Ickeargumenten (Del 2)

1. De homosexuella är inte så många som de påstår.
Övervikten av artiklar om Alfred Kinsey tyder på att detta är en viktig faktor för sajtens estniska upphovsmän. Kinsey är forskaren som på 50-talet presenterade studier om att 10 procent av befolkningen är homosexuella. Detta är något som antigaydebattörer tror sig vinna stora poänger på att vederlägga. Enligt det forskning de brukar hänvisa till är endast 1-2 procent av befolkningen homosexuella. De utgår från den märkliga premissen att homosexuellas villkor och rättigheter skulle stå i proportion till antalet homosexuella. Detta är givetvis nonsens. Vad spelar det för roll om det finns en miljon homosexuella i Sverige eller hundratusen? Eller tiotusen? Vad menar dessa debattörer att andelen homosexuella ska ha för effekt på dessa homosexuellas villkor?

På en arbetsplats räcker det med att en anställd är blind för att företagets lokaler skall anpassas för denne. Menar dessa debattörer att detta är fel? Hur många blinda ska krävas på en arbetsplats för att det ska vara rimligt att anpassa den?

Vidare borde det väl räcka att en enda person i Kabul vill konvertera till kristendomen för att lagen skall ändras så att denne ende skall få den möjligheten utan att riskera dödsstaff och förföljelse?

Den som försöker göra ett nummer av en viss grupps antal i en diskussion om denna grupps villkor, rättigheter och status, avslöjar bara sina egna ohederliga syften.

4 Comments:

Anonymous Caliban said...

Vad jag alltid funnit anmärkningsvärt är att man påstår att de homosexuella är få, samtidigt som man är livrädd för att ALLA ska bli homosexuella. Det säger väl något om den djupa ohederligheten i de konservativt kristna leden.

måndag, maj 15, 2006 8:42:00 em  
Anonymous Berre said...

"Den som försöker göra ett nummer av en viss grupps antal i en diskussion om denna grupps villkor, rättigheter och status, avslöjar bara sina egna ohederliga syften."

Men inte du, när du pratar om den hemska LILLA GRUPP av kristna som kämpar för att kyrkan ska lära just gudsord och inte annat.

Ganska ironiskt! :)

lördag, juni 03, 2006 1:20:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Var någonstans har jag betecknat kristenheten som en liten grupp? Och vad är gudsord för något? Är det katolikernas eller protestanternas syn på nattvarden? Lutheranernas eller pingtfolkets syn på dopet? Högkyrklighetens eller frikyrklighetens syn på kvinnliga förkunnare? Jehovas Vittnens eller den övriga kristenhetens syn på treenigheten? Bibelns enda sanning är inte så ensam som kristenheten ofta ger sken av... Denna variationsrikedom ger oss onekligen rätten att tolka det Bibeln skriver om till exempel homosexualitet utifrån empiri och vetenskap.

lördag, juni 03, 2006 1:27:00 em  
Anonymous Anonym said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

lördag, juli 22, 2006 9:57:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home