söndag, juni 04, 2006

Flera skadade vid manifestation i Rumänien

Tio människor skadades och några tiotal greps av polis vid en parad i Bukarest i lördags kväll för homosexuellas rättigheter.

Rättighetsaktivisterna var några hundra men de våldsamma motdemonstranterna, anförda av ortodoxa präster och nunnor, var fler än tusen, skriver TT.

Motdemonstranterna kastade ägg, stenar och flaskor mot rättighetsaktivisterna. Några motdemonstranter bar kors och sjöng ”Ni behövs inte i Rumänien”.

5 Comments:

Blogger Christoffer Smitz said...

Hmm, blev något vajsing med förra kommentaren där.

Nytt försök:

Det mest spännande tycker jag är den ortodoxa kyrkans ståndpunkt; att homosexualitet är ett sjukdomstillstånd. Och, det intressanta är hur dessa ortodoxa kristna anser att man ska bemöta (i deras ögon) sjuka människor. Jo, med våld och förtryck. Kristna värderingar?

söndag, juni 04, 2006 7:47:00 em  
Blogger Johannes said...

Hej! Tänkte bara säga att jag lagt in en länk hit. Du skriver bra och jag hoppas att sidan får många besökare! Mvh Johannes

söndag, juni 04, 2006 8:29:00 em  
Blogger Johannes said...

Inte för att min "välbesökta" blogg lär bidra så mycket till att öka antalet besökare då, men ändå :)

söndag, juni 04, 2006 8:30:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Christoffer: Betraktas homosexualitet som en sjukdom av ortodoxa, beter de sig i sanning på ett märkligt sätt ja. Fast på ett sätt kan jag nog tycka att sjukdomsklassningen är mer korrekt och adekvat än den konservativa kristenhetens övertygelse, att det bara skulle handla om en ondskefull upproriskhet gentemot Gud.

Johannes: Vad trevligt, jag ska genast besöka din blogg.

tisdag, juni 06, 2006 11:24:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

lördag, juli 22, 2006 9:57:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home