tisdag, juni 20, 2006

Parentesfamiljer

Den konservativa kristenhetens människosyn klarnar allt mer. Förre Dagenredaktören och författaren till boken Försvara äktenskapet Olof Djurfeldt skriver idag om vikten att familjer håller ihop och stödjer varann i svåra tider, samt om familjens roll vid barnuppfostran. "Därför", tycker han "att alla skulle skriva under uppropet Bevara äktenskapet".

Som någon sorts motpol till det traditionella äktenskapet, tycks homosexuella familjer stå. Homosexuella betraktas vara såväl oförmögna till, som ovärdiga att bidra till familjebildandets positiva aspekter i samhället. Samhället måste istället skyddas från homosexuellas familjer, de skall helst sättas inom himmelska parenteser. Det är tydligen viktigt att göra skillnad på barn som växer upp i familjer med homosexuella föräldrar, och barn som växer upp i vanliga, kristligt normala familjer.

3 Comments:

Blogger NoYes said...

Du verkar ha hakat upp dig på ett visst ämne!
Finns det inte viktigare ämnen?
Militärutgifter istället för fredsutgifter - varför?

tisdag, juni 20, 2006 1:34:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Självfallet. Men om var och en fokuserar på det han eller hon är intresserad av eller brinner för, så blir det mesta inkluderat. Smart va?

tisdag, juni 20, 2006 1:37:00 em  
Blogger NoYes said...

Självfallet INTE! Det gäller att nejja! Sätta sig och meditera - ta reda på vem du är! Gå bortom alla meningar...

Annar blir vi alla inskränkta - insnöade i vårt eget lilla ankdammsparadis/helvete av inbillad meningsfullhet. Varför inte reflektera lite över Algblomning och Demokratur?
nejja.blogspot.com/2006/06/algblomning-och-demokratur.html

tisdag, juni 20, 2006 10:04:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home