onsdag, juli 12, 2006

Homosexualitet är synd #2

Här förklarar Maria Hallman uppkomsten av homosexualitet:

När en "kvinnlig" man eller "manlig" kvinna blivit förkastad, besviken, sårad utav det motsatta könet kan denna olyckliga addition få ödesdigra konsekvenser. I extrema fall kan den "kvinnliga mannen" börjar identifera sig med det kvinnliga hos sig, vilket leder till att han börjar se sig om efter en man. Där har du den manliga homosexualiteten.

Och lika så om en "manlig kvinna" börjar nära det manliga hos sig, skulle hon mycket väl kunna söka upp en kvinna till slut. Där har du den kvinnliga homosexualiteten.

Detta säger Gud stopp till, gör inte så. Guds vilja är att mannen, när det manliga hos sig och kvinnan när det kvinnliga hos sig. (s. 70f)

Och det är sannerligen min vilja också! Jag är homosexuell – alltså dras jag till andra män. Män som är män, med manliga attribut. Det är glädjande att mina och Guds viljor är synkroniserade på åtminstone den punkten.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Noa Resare said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

onsdag, juli 12, 2006 12:54:00 em  
Blogger Christoffer Smitz said...

Man ska inte alltid avfärda fördomsfulla och okunniga människor, men ibland är det jäkligt svårt att hålla sig för skratt. Men med tanke på att det förmodligen är den här typen av fördomar som ligger bakom tankemönster som leder till hatbrott blir det genast lite mindre roligt.

onsdag, juli 12, 2006 2:57:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home