onsdag, juli 12, 2006

Kristenhetens utgångspunkter

Frågan om äktenskap för homosexuella beskrivs konsekvent som ett utslag av homorörelsens destruktivitet. Att syftet är att riva ner och förstöra. Det anses vara en fräcket som inte var en otänkbarhet för femtio år sedan. Dessa utgångspunkter är inte svåra att förstå, om man betänker att homosexualitet av den konservativa kristenheten tolkas som ondska. Påven Johannes Paulus II kallade till exempel de politiska krafterna som kämpade för homosexuellas rättigheter för Ondskans Ideologi, och många av texterna som skrivs i till exempel Världen Idag syftar främst till att uppfylla Bibelns texter om homosexualitet. Inte att beskriva verkligheten, utan att bekräfta tolkningen av Bibeln.

Som en röd tråd igenom textmaterialet går berättelsen om Sodom och Gomorra - inte explicit, men under ytan. Homorörelsen beskrivs i termer som ska föra tankarna till männen i Sodom, bland annat genom formuleringar som "den högljudda homorörelsen". Nedan drar pastor Maria Hallman upp parallellerna i sin bok Homosexualitet är synd. Först citerar hon 1 Mosebok. Männen i Sodom har krävt att få gruppvåldta Lots manliga gäster, och just avvisat hans erbjudande om att nöja sig med hans döttrar istället. (Jag har tvingats redigera den undermåliga och orediga originaltexten för att den ska bli begriplig.)

Detta godtog inte Sodoms män utan säger till Lot;

"Flytta på dig!" De sade vidare: "Denne (Lot) har kommit hit som främling och nu vill han bli vår domare! Nu skall vi göra mer ont mot dig än mot dem". Och de trängde sig med våld mot Lot och stormade fram för att spränga dörren".

Om vi analyserar denna vers för att se de homosexuellas beteende (min fetning) får vi följande uppräkning:

1. Flytta på dig, Lot - De anser sig bestämma
2. Du är inte vår domare - De anser sig inte behöva några förmyndare!
3. Vi ska göra mer ont mot dig - De hotar!
4. Vi tränger oss in med våld - De anser sig vara starkast!
5. Vi stormar fram - De anser sig vara ostoppbara!
6. Vi spränger oss in - De anser sig vara oemotståndliga!

Maria Hallman tror sig visa att historien går igen. Att kampen för rättigheter är fullständigt analog med männens i Sodom våldtäktsförsök. Gayrörelsen drivs framåt genom hot och övermod (=pride). Karaktäristiken för homosexuella är samma idag som den var på Abrahams tid.

Så som sagt: Det är inte konstigt att den konservativa kristenheten väljer att se homorörelsen som något ondskefullt. Och det är förmodligen därför svenska kristna debattörer (bland annat från Världen Idag) sprider demoniserande propaganda om homosexuella i Baltikum, för att hjälpa till att kväva den ännu svaga och mycket motarbetade homorörelsen i sin linda. Det är synd att kristenheten inte vågar ta avstamp i verkligheten när de skall bedöma homosexualitet, utan bara väljer att bekräfta sina demonierande tolkningar av Bibeln. Det kostar liv.

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home