tisdag, augusti 01, 2006

Om grundförutsättningarna för ett samförstånd

Pastor Erika Cyrillus Olsson skriver en milt raljerande och sparspakat humoristisk ledare i dagens Dagen, där hon efterlyser samförstånd mellan homorörelsen och kristenheten. Det är bra. Men hon glömmer bort den största orsaken till varför samförståndet uteblir. För att två parter ska kunna debattera, måste de dela förutsättningarna och premisserna för den aktuella frågan. Eftersom de religiösa premisserna i homosexualitetsfrågan är att homosexualitet är synd, att homosexuell är synonym med gosseskändare och att karaktäristiskt homosexuellt beteende är att vilja gruppvåldta främlingar, blir det ingen debatt, eftersom ingen homosexuell accepterar dessa demoniserande och förödmjukande premisser. Det är som att acceptera och försöka besvara den klassiska frågan ”Har du slutat slå din fru?” Det är svårt att diskutera med någon som betraktar ens kärlek som ondska.

3 Comments:

Anonymous Björn said...

Rakt på spiken igen. Läste också ledaren och kan inte upphöra att förvånas över den ilska dessa självutnämnda företrädare för högerkristenheten i Sverige besitter. En sådan outgrundlig ilska och bitterhet känner de över det faktum att vi homosar i det upplysta samhälle vi lever i får ta del av samma rättigheter som de har. Snacka om småsinthet.

Jag skulle aldrig komma på tanken att sitta och föreslå att vi ska ha separata inskräkande lagar för kristna och att det ska råda mindre rättigheter i samhället för dem. Det ingår inte i min kristna syn på att behandla sina medmänniskor på.

tisdag, augusti 01, 2006 12:22:00 em  
Blogger Andreas H said...

Nonsens. Sanningen är denna: Eftersom Tor Billgrens premisser i homosexualitetsfrågan är att hans religiösa meningsmotståndare ser alla homosexuella som gosseskändare och gruppvåldtäktsmän, blir det ingen debatt.

En och annan av Tor Billgrens religiösa meningsmotståndare anser ovanstående, javisst. En och annan homosexuell är gosseskändare och vill gruppvåldta främlingar, javisst. Kloka debattörer drar inte alltför stora slutsatser av detta...

måndag, januari 07, 2008 3:42:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Jag skulle självfallet ha förtydligat med att detta är premisserna på Världen Idag, och inte inom kristenheten i allmänhet.

måndag, januari 07, 2008 8:38:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home