fredag, september 15, 2006

Alternativ analys av Amoso

Amoso-turnén är avslutad. I Helsingborg i tisdags utsattes Ronnie Lindén för ytterligare ett attentat. Någon kastade en sten genom bakrutan på hans van och sprang iväg. Ytterligare en hjärndöd och avskyvärd demonstration. Handlingen fick honom att avsluta projektet i förtid.

This time it was just a rock but (who knows) next time it might be a bullet. Then, neither the car window, nor our bullet-proof vests (picked up from "Militärlagret" in Landskrona prior to our trip and worn without exception after the mob attack in Umeå [...]) might stop a bullet.

Skottsäkra västar, alltså... Jag kan redan läsa rubrikerna i Världen Idag... Mitt tips är att det blir något sånt här:
Upplysare om homosexuell livsstil tvingad bära skottsäker väst


Det finns många olika sätt att analysera Amoso. Ett sätt är givetvis det uppenbara, att se projektet som den upplysningskampanj den utger sig för att vara. En kampanj som det också finns en hel del goda sidor av, eftersom Lindén i praktiken efterlyser mer kärlek i barnfamiljer, vilket är dumt att protestera mot. Att han sedan har synpuknter på hur denna kärlek fördelas kan man ju bortse ifrån.

En annan analys är att informationskampanjen har varit underordnad ett högre syfte. Denna tes styrks av det faktum att Lindén har varit väldigt passiv under turnén, och mest suttit och tryckt i sin van. Därför skulle själva informationsspridandet och "avslöjandet av myterna" mycket väl kunna ha varit sekundärt, medan det primära syftet har varit ett utforskande av det han kallar homomaffian. Själva budskapet om rövslickande, pedofili och knark skulle kunna ha varit verktyget för att locka fram de reaktioner av våld och hjärndöd aktivism som Lindén sedan konsekvent kopplat sammant med homolobbyn – trots att det inte finns några belägg för att det skulle vara just RFSL eller ens homosexuella personer som legat bakom sabotagen mot hans turné. Precis som kristna, har homosexuella falsche Freunde. Detta tycks han visa viss förståelse för i sitt senaste inlägg, där han understryker att ingen organisation kan ansvara för varenda medlems aktioner. Samtidigt slår han fast att pilkastandet mot påven/Alf Svensson/Ulf Ekman under Pridefestivalen för fem år sedan är ett bevis på att RFSL godkänner och uppmuntrar våld. Trots att det var Liberala Ungdomsförbudnet som arrangerade pilkastningen. Och trots att det inte är RFSL som arrangerar Pride.

Turnédagboken har rubriken Homolobby or homomaffia, och är en lång uppräkning av uppfyllda profetior om det han menar vara homomaffians natur. Man kan nästan skönja ett drag av besvikelse när han redogör för hur många tidningar som ändå valde att publicera hans annons. "We were somewhat surprised by the high acceptance rate." De hade förväntat sig att få nej överallt. De hade förväntat sig att homomaffians makt skulle vara total. De hade räknat med att möta hårdare motstånd. Men uppdraget måste ändå betraktas vara slutfört. Den huggtandade homomaffian har återigen visat sitt sanna ansikte och bekräftat att berättelsen om Sodom och Gomorra är representativ för homosexuellt beteende. Som i så mycket annan antihomoverksamhet med kristna förtecken, ligger just driften att bekräfta berättelsen om Sodom och Gomorra i bakgrunden. Jag skriver utförligare om den här driften i texten Kristenhetens utgångpunkter.

Nu väntar vi bara på Världen Idags Opus Magnum om Amoso. Det ska bli mycket intressant att läsa.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Att Tidningen Världen idag kommer att täcka detta är helt klart. Jag skulle inte bli förvånad om dom funnits med på ett hörn i planeringen av denna patetiska hat-kampanj från början.

Vi kommer se tidningen beskriva detta med sin vanliga offer retorik typ: Stackars liten god svensk pastor från USA som bara vill så väl och bara ge lite sanning till stackars förvrängda människor har blivit utsat för homomaffians diktatoriska våld och förtryck, bla, bla, bla,

Jag satsar en stor slant på att detta dyker upp i tidningen, redan under veckan.

söndag, september 17, 2006 10:21:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home