onsdag, september 13, 2006

Då: Häxa. Nu: Hjältinna

Världen Idag har hållit en konsekvent kritisk hållning i Knutbyaffären, och argumenterar ständigt för att församlingsledningen skall bytas ut. I samband med Helge Fossmos erkännande nyligen uttryckte tidningen förhoppningar om att fallets slutliga lösning skulle vara nära förestående. Gott så.

I dagens tidning intervjuas professor Eva Lundgren, som var den som genom tålmodig och kompetent samtalsterapi fick Helge Fossmo att erkänna. Frågan är om hon hade låtit sig intervjuas av Världen Idag om hon hade vetat hur de hånade och förlöjligade henne i samband med ROKS-affären förra året, och gjorde allt för att undergräva hennes auktoritet som forskare.

Så här uttolkade till exempel Mats Tunehag Eva Lundgrens ståndpunkter i den kåserande artikeln Roks & Eva eller Adam & Eva - du väljer

det finns igen gud förutom Elitfeminismen och Eva Lundgren är dess profetissa. Hon uttolkar den sanna läran om män och kvinnor. Män är en biologisk olycka, snarast att betrakta som djur. De är alla potentiella våldtäktsmän och slår gärna kvinnor. Män begår sexualiserade och ritualiserade mord, även med satanistiska förtecken. Män bör bekämpas.

Och här ligger två andra artiklar från tiden då Eva Lundgren satt i det Världenidagska giftskåpet. Kappan vänds efter vinden...

Feminister påverkade rättegång
- Kontroversiella Eva Lundgren försökte styra vittnen


Sången som splittrade Roks

3 Comments:

Blogger Johannes said...

Fast erkännandet är ju omstritt. Men det kanske är ett sätt, som du skriver, att få ett slut på eländet. Men i alla fall prof. Sven Christianson sågade Fossmos uttalanden som manipulation, och sa att hans snabba tillfrisknande var jämförbart med magi :)

torsdag, september 14, 2006 8:05:00 fm  
Anonymous Lena said...

Jag trodde det var Rigmor Robert som fick Helge Fossmo att erkänna. Hon är ju läkare och psykoterapeut. Stämmer det verkligen att Eva Lundgren haft terapeutiska samtal också? Jag visste inte att hon hade den kompetensen, hon är ju professor i sociologi.

torsdag, september 14, 2006 8:53:00 fm  
Blogger malte said...

Enligt vad jag har förstått så var båda inblandade, Rigmor Robert kanske något mer än Eva Lundgren.

fredag, september 15, 2006 1:38:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home