tisdag, september 26, 2006

Det tysta medgivandet

Göteborgs-Postens Gert Gelotte skriver ofta och bra om homosexuellas situation. Läs dagens krönika Vårt tysta medgivande:

De som mördar, misshandlar, förtrycker, diskriminerar uppstår sällan ur tomma intet. De kryper fram ur ett samhälle där det är okej att ringakta, förakta och särbehandla. Där de som vet väljer att inte veta och de som ser och hör ingenting gör - utan lämnar sitt tysta medgivande. Inte till mord och misshandel, men till exkludering och diskriminering. Sådant som andra, mer hårdföra typer, kan använda som förevändning.

3 Comments:

Anonymous James said...

Jag håller med till fullo, låt oss bekämpa all form av diskriminering, i vilken kostym den än klr ig. Mot religiösa, hbt-personer, etnicitetsrasism eller annat.

tisdag, september 26, 2006 7:15:00 em  
Anonymous Vash said...

Så sant.

Det finns ju en orsak till att ingen misshandlar brunögda eller vänsterhänta - inga nedlåtande kommentarer yttras om dessa grupper vid bastubad eller kafferaster.

torsdag, september 28, 2006 10:37:00 em  
Blogger Walentine said...

En liten flik här kan då vara att GP kan ju börja med att låta debatten om det hela leva då.

Innan valet skickades ett, enligt mig, bra debattinlägg in till GP som handlade om det viktiga i att man inte fick göra partipolitik av HBT rättigheter och hur viktigt det var att med gemensam kraft möta de onda krafter som emellanåt blåser upp.
GP meddelade att det inte fanns plats för den artikeln.
Däremot hade man plats för ett debattinlägg om hur viktigt det var nu att bygga ett hus som var högre än husen i Stockholm och Malmö.

*suck*

lördag, oktober 07, 2006 6:06:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home