fredag, september 01, 2006

Fler förbud

Det är inte bara i Lettland som Prideevenemang och demonstrationer förbjuds/motarbetas. BBC skriver idag att en homokonferens som skulle äga rum i Ghana senare i månaden har förbjudits av regeringen.

Är det inte dags för alla länder som förbjuder homosexuella att demonstrera eller organisera sig att ordna en stor konferens för att diskutera strategier och erfarenheter? Vilken skön samlig det skulle bli. Afghanistan, Bruma, Iran, Lettland, Nigeria, Jamaica och alla de andra. För att inte glömma de många amerikanska delstaterna som kämpar för att åter få kriminalisera. Konferensen skulle kunna arrangeras av Världen Idags redaktion, och modereras av redaktionsledningen. Vad fint det skulle vara. Kristna och islamister samlade under samma tak, med samma målsättning. Fred och harmoni.

Etiketter:

8 Comments:

Blogger malte said...

Vad vet vi om vad de egentligen tycker om varandra, de olika religiösa homomotståndare?

(Själv tror jag att de skulle vinna väldigt mycket i sin kamp mot 'moderna' värderingar om de slog ihop sina påsar. Jag tror också att de skulle snabbt inse att homosarna inte är huvudfienden, men jag är kanske lite naiv.)

fredag, september 01, 2006 8:12:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det hatar självfallet varandra. Det är därför en konferens med efterföljande party är så rolig att föreställa sig.

lördag, september 02, 2006 3:32:00 em  
Blogger malte said...

Förresten undrar jag lite om den där konferensen i Ghana. Jag hittar ingen mer information om den förutom BBCs rapport, inte ens på Behind the Masks sida om landet. Kan det vara så att regeringen hittat på konferensen själva? Däremot en sak som verkligen har hänt är att Ghanas motsvarande till RFSL avslöjat att deras medlemsantal ökar. Skäl nog att reagera för homofoberna i ett tydligen mycket kristet land.

lördag, september 02, 2006 3:53:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det skadar aldrig med källkritik...

söndag, september 03, 2006 1:59:00 fm  
Anonymous Anonym said...

En underbar kommentar!! Vet du om att din dröm redan blivit sanning! Som FN-anställd vet jag att det som vi härnere kallar för den "Oheliga alliansen" (dvs. Vatikanens FN-delegation och FN-delegation för "l'Organisation de la Conférence islamique") aktivt samarbetade när det gällde att tvinga Kofi Annan att dra tillbaka sitt beslut att partnerskap o same-sex marriage skulle gälla för FN-anställda! De har även sökt att infiltrera UNGLOBE (UN gay, lesbian or bi-sexual employees)genom att skriva in sig på vår e-mail-lista! de' du!
kram fr Bengt i Genève

måndag, september 04, 2006 11:03:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tor!

"Det hatar självfallet varandra."
Ojoj...propagandan sprider sig som en cancersvulst i denna bloggen.
Du måste känna ett väldigt stort hat i ditt hjärta mot något?

MVH/Bengt A A

lördag, september 16, 2006 9:02:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Bengt A A. Vilken attityd har Världen Idag till islam? Buddhismen? Hinduismen? Har du någonsin läst en text som framställt en ickekristen religion i god dager i den tidningen?

Vilken propaganda menar du att jag är korrumnerad av?

söndag, september 17, 2006 1:34:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

"KORRUMPERAD av", skulle det vara...

söndag, september 17, 2006 1:35:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home