tisdag, september 05, 2006

Lindén erkänner: Homosexuella diskrimineras

Dagens reporter Anna Bieniaszewski Sandberg avslutar sin artikel om Ronnie Lindén med frågan

Du påstår att du har vetenskapliga bevis för att homosexuella tar livet av sig i större utsträckning än andra. Varför tror du att det är så?
– De upplever ingen själslig balans i den homosexuella livsstilen. Dessutom är de trakasserade och diskriminerade i samhället och av människor. Nu säger de att om de blir mer accepterade så blir det färre självmord, men det tror inte jag. Den själsliga obalansen kommer att finnas där och därför är det bättre att hindra barnen från att bli homosexuella.

Det är bra att Lindén förstår att mycket av ohälsan hos homosexuella beror på samhällets negativa attityder, diskriminering och trakasserier. Därför är obegripligt att han trots den insikten ställer sig i mobbens främsta led med sin demoniserande propaganda.

5 Comments:

Blogger Noa Resare said...

Nu har jag träffat Ron Linden, utanför Macdonalds i Linköping. Tyvärr var där också en handfull autonoma vänsteraktivister som skrek åt Ron och sparkade på hans bil. Reseten av Linköpingsvistelsen kretsade kring polisanmälan och undersökning av den lätt misshandlade bilen.

Fick dock en liten pratstund med Rons fru, som glatt lämnade ifrån sig en bok men duckade de flesta vidare frågor och hänvisade till in make. Det var ändå märkligt att prata med en person som på fullt allvar menade att barn i 4-5årsåldern som inte beter sig könsstereotypt är ett allvarligt problem.

Jag försökte resonera med honom lite om huruvida det var så att RFSL rekommenderade knark eller inte, men han verkade mycket förvirrad, så det var svårt att följa med i samtalet. Generellt verkade han prata mer än han lyssnade, och snart var de på väg igen. Jag fick inget svar på frågan vilket universitet han hade sin doktorsgrad från.

Man kan dock konstatera att amoso inte lyckades så bra med att få kontakt med oroliga föräldrar i Linköping, vi som försökte prata med paret tog en fika efteråt och konstateradde att vi alla var med i RFSL :)

tisdag, september 05, 2006 3:16:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Stort tack för din rapport!

Det finns ingen anledning att ifrågasätta Lindens akademiska meriter. Det enda som är anmärkningsvärt är att han åberopar dem för att för att öka trovärdigheten i det här sammanhanget, eftersom hans forksningsfält är ett helt annat.

Jag blir mycket upprörd över "de autonomas" beteende. Sparkade de på hans bil? Jag läste att samma pack vandaliserade hans litteratur i Umeå. Hur kan de inbilla sig att "vi" är intresserade av deras stöd? Deras kamp behövs inte. Inte i något sammanhang alls. De komprometterar bara dem vars parti de säger sig ta. Låt deras testosteron rinna över någon annanstan.

tisdag, september 05, 2006 3:35:00 em  
Blogger Noa Resare said...

Jo, det är dystert med människor som ger upp tron på demokrati och åsiktsfrihet i sin vilja att bekämpa det onda.

Jag önskar verkligen att jag kommit någon minut tidigare, som det var nu så kom jag just precis när skrik-, hot och skadegörelsefasen började. Jag hindrade en av dem från att riva av dekalerna från Lindens bil, och försökte prata lite med en av de som skrek. Jag tror nog att de drivs av någon sorts längtan efter en bättre värld, men metoden de valt (våld, slutna organisationer där ansvar inte kan utrkävas av någon) är så destruktiv att den förtär alla eventuella goda ansatser och det blir bara fel.

Tyvärr hade det brutit mot lite för många lagar för att vilja stanna kvar när polisen kom efter några minuter, så "samtalet" blev bara någon halvminut. Jo, de sparkade av en yttre backspegel, repade bilen på sidan och spräckte ett par navkapslar i plast.

Resultatet är deprimerande. Ronny får bli den martyr han längtar efter, och hans korståg mot det han uppfattar som känns helt plötsligt meningsfullt, trots att inga "vanliga föräldrar" nås.

Om någon läsare här har någon idé om hur man man komma i kontakt med personer i dessa kretsar för att sitta ner och resonera lite så är jag mycket nyfiken. Jag tror att ungdomarna jag träffade skulle kunna övertygas om att bedriva sin kamp med andra metoder. Maila gärna privat om detta, noa@resare.com

tisdag, september 05, 2006 7:50:00 em  
Anonymous Leo said...

Ok, ni behöver inte hålla med om vad olika personer använder för metoder. Jag kanske inte alltid gör det heller. Men att hitta på saker som att folk i den autonoma rörelsen sysslar med "våld, slutna organisationer där ansvar inte kan utrkävas av någon" är som en katolik från södra italien som aldrig varit utanför sin by hittat på att afrikaner från ghana äter barn (bara ett exempel på fördomar som oftast inte stämmer). Att autonoma (som inte är en enhetlig grupp, precis som liberaler eller skåningar inte är det faktiskt) alltid förespråkar "våld" stämmer ju inte. Att måhända många och ofta tycker att våld kan vara rätt i vissa tillfällen är en annan sak. Min erfarenhet av 'autonoma' är just att vara öppna för olika metoder, där våld inte utesluts, men oftast inte används. Att slita bort dekaler från en bil ser inte jag som särskilt våldsamt, och att sparka på en bil inte heller. Kanske onödigt och till viss del i sammanhanget kontraproduktivt, men inte särskilt våldsamt. DÄremot om folk börjat slå på och misshandla herr Lindén... då hade det varit en annan sak.

Det mest fördomsfulla och som visar på att "blippie" inte vet vad h*n skriver och talar om är dock att säga andra delen av citatet ovan, nämligen "slutna organisationer där ansvar inte kan utrkävas av någon". Har du någon personlig erfarenhet av "autonoma" utomparlamentariska organisationer. Det har jag och jag skulle nog inte definiera dem som organisationer där folk inte får ta ansvar för sina handlar. Ansvar inom organisationen tas bannemej. Men har du en organisation som är "sluten", vilket jag inte varit med om, däremot inte hur offentlig som helst, så vore det rent ut sagt befängt att individer skall ta ansvar 'utåt'...

Sen blir jag riktigt trött på er (tor och blippie) som utnämner er själva till talaspersoner som hela HBTQ-samhället. Genom att skriva "vi" om vem som är "intresserade av deras [autonomas] stöd" gör du en åtskillnad mellan 'oss' som skulle vara vem(?), liberala HBT-personer(?), och autonoma som då inte kan vara HBT-personer... Jag skulle nog gissa på att en del (kanske alla) av de autonoma i sammmanhanget kanske är HBT-personer... måhända inte med samma politiska åsikter som er, men ändå HBT-personer. Men jag känner inte dem som träffades på i Linköping så jag vet inte säkert, men jag gissar på att blippie inte frågat dem ifall de är detta utan bara sett dem som 'hemska' autonoma som du inte har något att göra med... och självklart är de väl inte 'del av HBT-communitiet'...;P

Ronny med fru kommer till Malmö snart. Det skall bli intressant. Jag hoppas på ett samtal med honom. Jag hoppas också på att det inte blir någon onödig och meningslös konfrontation bara för att. Jag tror dock det är naivt att säga att allt går att lösa genom dialog med personer som inte ens ni själva som vil ta dialogen med dem kan ha en vettig diskussion med...

torsdag, september 07, 2006 9:52:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

1. Du verkar inte ha noterat citationstecknen kring ordet vi i min kommentar. Vad tycker du själv att de verkar antyda?

2. Vi får väl hör vad blippie säger, men jag upplever att han i sin kommentar beskrev vad han såg och upplevde på parkeringsplatsen i Linköping. Vad finns det för anledning att ifrågasätta det?

3. Vi har tydligen olika åsikter om våld. Själv tycker jag att det är ett oacceptabelt övergrepp att vandalisera någons bil, dra bort dekaler och sabotera annat material. Självfallet är det fråga om våld även om det riktas mot ting.

torsdag, september 07, 2006 10:13:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home