måndag, november 13, 2006

Böglobbyn del 2

Andra programmet av Böglobbyn innehöll ett märkligt reportage om en drag queen som lider av dubbelsidig Carolafixering, och därför blev ledsen när hon sa att bögar hamnar i helvetet. Jaha. Min största skräck var att redaktionen skulle ha lyckats nå Carola för en kommentar, man Gud ske lov uteblev det momentet...

Reportaget handlade också om att det finns en hierarki på köttmarknaden på dansgolven, där fjollorna står lägst i kurs och där de maskulina bögarna högst. Den konspirationsteoretiske queerfeministen slår väl fast att det beror på institutionaliserat och genetiskt kvinnoförtryck. Jag säger att det beror på att bögar i allmänhet tänder på män. (Det är därför de är bögar.) Det var mycket intressant att höra att majoriteten av männen han träffar lever i förhållanden med kvinnor. Ack detta eviga smygbögande...

Sen kom ett reportage av en trevlig grannbloggare om en annan trevlig grannbloggare, som också handlade om utanförskap på klubbarna, fast ur ett annat perspektiv. Det handlade om att inte kunna identifiera sig med schlagerkulturen och den förljugna glammigheten. (Shit, det var så längesen jag var ute på klubbar - jag har nästan glömt bort allt det där...) Vill man vara snäll kan man säga att det var ett bra och roligt reportage som fångade mycket av klaustrofobin och stupiditeten på klubbarna. Vill man vara lite elakare kan man säga att det var ett exempel på just det första reportaget kritiserade: Hierarikin där de fjolliga schlagerbögarna avfärdas av en mer sansad straight acting-bög... (Fast han avfärdades ju i och för sig också, eftersom han inte heller passade in... Tänk om det kan förhålla sig så, att bögar inte är en homogen massa, utan alla olika...?)

4 Comments:

Anonymous Fred said...

Haha... Bögar är verkligen ingen homogen massa. Funderar fortfarande på vad grundtanken med avsnittet var. Ett reportage från vardera änden av nämnda hierarki i syfte att..?

måndag, november 13, 2006 10:26:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Ja vojne, vojne, vad det blir komplicerat!

;=)

måndag, november 13, 2006 10:26:00 em  
Blogger Christoffer Smitz said...

Första hälften av programmet tyckte jag var lite underligt, däremot gillades andra hälften bättre. Men visst, det är väl en del som man gjort annorlunda själv om man fått bestämma.

tisdag, november 14, 2006 11:26:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Har väldigt svårt att se att indiebögen skulle befinna sig högt upp i den nämnda hierarkin. Om han nu gör det så har han uppenbarligen missat det själv. Schlagerbögarna avfärdades visserligen, men inte bara den fjolliga delen av dem. Snarare var udden riktad mot själva "bögvärlden". Medan båda ytterligheter av hierarkin ingår i denna värld, kände reportagets huvudperson att han stod utanför. Det var väl det som var själva grejen med hela reportaget?

torsdag, november 16, 2006 1:49:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home