fredag, november 10, 2006

Ekumeniskt jihad

De judiska, kristna och muslimska fundamentalisternas jihad mot Prideevenemanget i Jerusalem gav önskad effekt. Homosexuella har ingen demonstrationsrätt i de tre världsreligionernas heliga stad.

2 Comments:

Blogger Göran Koch-Swahne said...

Nu är det ju så att de 3 systerreligionerna uppstod i sen-Persisk och Hellenistisk tid (500 f.v.t. till 500 e.Kr.) och är påverkade av Hellenismen.

Och delar av dem har hämtat större eller mindre delar av sina lärosystem från Hellenismens parad-filosofi Platonism i dess olika former (tidig, medel- och sen-).

Alla 3 är alltså påverkade av särskilt Ny-Platonismen.

Deras olika skol- och sektbildningar är parallella och uppstod samtidigt (t.ex. Shia och ny-humanismen/Calvinismen från 1500).

Särskilt vad v i idag upppfattar som "moral"-läror (vårt abstrakta begrepp moral är från 2:a årtusendets början, då abstrakta begrepp uppstod i de platoniserande Akademierna) är i själva verket inte urkundligt grundade, utan utifrån kommande stoff.

Därav parallelliteten hos parallella sekter/grupper inom de 3 - och alltså detta "samarbete".

söndag, november 12, 2006 9:07:00 fm  
Anonymous Helmuth Kohl said...

Koch, hur många har någon gång meddelat att de förstår vad du skriver? Bara undrar, för det är roligare att skriva om ngn kommenterar ett inlägg utifrån att han/hon förstår det. Eller vad tror du? Själv är jag oerhört glad att arrangemanget ställdes in, Pride är allt som oftast en manifestation i sexuell lössläppthet snarare än för hbt-personers rättigheter. Dessutom är jag glad att vi slapp se tiotals dödas i den efterföljande reaktion från arabvärlden om det hela genomförts.

måndag, november 13, 2006 4:12:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home