tisdag, januari 16, 2007

Exodus ljuger

Idag är det Religious Freedom Day i USA och Exodus International passar på att skicka ut ett pressmeddelande om att hatbrottslagarna hotar religionsfriheten. Som exempel på kristenhetes utsatthet berättar de om att kristna och predikanter har fängslats runt om i världen när de har citerat bibeln:

Preachers have been fined or jailed in Canada and Sweden for quoting passages from the Bible about homosexuality.

Detta är lögn. Ingen predikant har fängslats för att ha citerat Bibeln beträffande homosexualitet i Sverige. Åke Green friades i två instanser, och Leif Liljeström från Stenungsund som driver sajten Bibelsajten har friats för sina egna uttalanden. Han har dock hittills fällts för synnerligen grova uttalanden av annan person på den elektroniska anslagstavla han driver. Men återigen: Inte i egenskap av predikant, och inte för att ha citerat Bibeln. Exodus International ljuger.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mycket kan man säga om Åke Green, men fängslad har han inte varit och uttalandet om "cancersvulst på samhällskroppen" kan väl inte riktigt räknas som ett bibelcitat.

Om man lägger ihop allt hatarbete, motarbete och konspirationsteoriande, och använder den tiden och de resurserna på det kristna kärleksbudskapet, samförstånd och tolerans, skulle mänskligheten få en klart bättre framtid...

Personligen har jag aningen svårt att förstå medeltidskristna, men de måste väl ha nått att motivera sin existens med och striden om huruvida jorden är platt eller inte är nog förlorad.

onsdag, januari 17, 2007 8:43:00 fm  
Anonymous Zem said...

Öööh..... Liljeströms sajt hette väl inte Bibelsajten? Den drivs nämligen av Svenska bibelsällskapet och är på intet sätt hbt-fientlig.

onsdag, januari 17, 2007 10:27:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home