fredag, februari 02, 2007

The Negro Lifestyle...

På satirsidan Landover Baptist Church hittade jag detta fantastiska flygblad. Det sätter fingret på det absurda med högerkristenhetens prat om homosexuell livsstil och homosexuellt beteende, och sammanfattar mycket av det jag har försökt peka på beträffande den retoriken. Utdrag:

We stand for the truth that Negroes can change

Calling Negro behavior sin is not anti-Negro, it's pro-US
We've seen the statistics... and they don't lie. Negro behavior is not healthy behavior when it accounts for a disproportionate number of the trash that fills our jails. Negro males account for only about 7% of the population, yet they make up over half the American prison population.

Precis så här brukar statistik och undersökningar användas mot homosexuella i den högerkristna retoriken (American Family Association, Focus on the Family, Family Research Institute, Americans for truth, med flera. Se länkarna i listan till höger. Den här texten i Världen Idag är också ett mycket bra exempel).

I detta sammanhang blir det tydligt att det är ett absurt och ohållbart förhållningssätt (hoppas jag). Man kan inte bryta ut ett antal "beteenden" och kalla det en livsstil, som man sedan applicerar på en hel grupp av människor.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Efteråt said...

Jag blir alldeles matt och förtvivlad när jag läser texten i Världen idag. Hur kan man använda så mycket tid och energi till att underkänna homosexuella? Tänk om den energin lades på att hjälpa gamla och sjuka istället. Bara för att ta ett exempel på alternativa aktiviteter.

Att byta kategori som i satiren du citerar (kul allitteration) är ju så belysande.

fredag, februari 02, 2007 6:00:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home