lördag, maj 12, 2007

Familjedag i föraktets tecken

Idag, lördagen den 12 maj, är det FN:s familjedag. Det hade kunnat vara en fin och sammansvetsande dag, men på många håll i världen används dagen till att markera motstånd mot homosexuella familjer. I Warszawa sitter världens mest högljudda homoparanoiker och kristofundamentalister i Stalins kulturpalats och försöker överträffa varann i fantasier om homosexualitet. Och i Italien arrangerar katolska kyrkan massprotester av sällan skådat slag. Kyrkorna har hyrt bussar och tåg för att forsla folk från hela landet till Rom för att protestera mot lagförslaget om partnerskap. Det ligger i och för sig redan i malpåse och Vatikanen har förbjudit katolska politiker att rösta för det. (Förmodligen kommer de som ändå skulle göra det inte att uteslutas ur kyrkan som fallet är med de politiker som befattar sig med abortfrågan.)

I Studio Ett igår sändes ett bra reportage av Niklas Forsberg om förberedelserna inför familjedagen. Han intervjuade en präst som bävade inför de rättigheter som homosexuella (och ogifta heterosexuella) kan få om lagen går igenom: ärva varann, ta över hyreskontrakt och räknas som anhörig vid till exempel sjukhusbesök. Ja usch. Sådant är inget för homosexuella. Han intervjuade också ett lesbiskt par i Turin, som berättade att de kommer att fira familjedagen på sitt eget sätt: med dottern Lisas ettårskalas.

Jag hoppas att alla andra homosexuella föräldrar gör likadant idag. Håller sina barn inomhus och skyddar dem från de demonstrerandes förakt. De demonstrerar för vad de påstår vara barnens bästa genom att låta vissa barn få höra att de lever i förkastliga familjer och att de inte borde existera. Att de utgör ett hot.

Falskheten som ligger i grunden här är helt enorm. En skam för hela kristenheten och mänskligheten.

1 Comments:

Blogger Alexandra said...

Vilket bra inlägg!

måndag, maj 14, 2007 12:22:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home