onsdag, maj 02, 2007

"Homosexuella använder hot om självmord som påtryckningsverktyg"

Jag försökte följa diskussionerna på Bloggfundamentalisten Thomas Illmans sajt för en tid sedan, men hans bloggpubliceringsverktyg verkar vara från senare delen av 1800-talet vilket gör att kommenteringsfunktionen fungerar mycket dåligt. Dessutom urartade bloggen i ett haveristiskt korståg mot bloggprästen Karl af Hällström med ändlösa inlägg med citat och referenser och hänvisningar till höger och vänster...

Men ibland går jag in och läser, och nu har Illman bemött af Hällströms inlägg Homofobi dödar, som handlar om det självklara sambandet mellan självmord bland homosexuella och samhällets stigmatiseringar och religionens demoniserande attityd.

Detta bemöter Illman med följande:

Alla är älskade av Gud. Men ingen – inte ens homosexuella – har rätt att påtvinga universum sina åsikter under hot om självmord. Sådant sysslar terrorister med ibland – hungerstrejkar till döds i fängelset för att väcka sympati. Se t.ex.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holger_Meins

Är det tragiskt? Ja. Bör det påverka vår inställning till homosexualitet eller terrorism? Nej.

Illman föreställer sig att homosexuella använder hot om självmord som ett sätt att påtvinga samhället sin agenda, och jämför med Holger Meins, som 1974 hungerstrejkade sig till döds i Wittlich-fängelset i protest mot den inhumana isloationen av RAF-terroristerna.

Därmed är ett sällsamt lågvattenmärke passerat av Illman. Nu väntar jag bara på att han ska åberopa den i högerkristna kretsar så populära kristorevisionistiska forskningen som visar att eventuellt högre självmordsfrekvens bland homosexuella inte har med homofobi, stigmatisering eller exkludering att göra – utan att det enbart beror på den homosexuella livsstilen.

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Christoffer Smitz said...

Läste själv ett lågt inlägg i Hudiksvalls tidning idag. Skulle ha bloggat om det men hittar inte min blogg, kan man säga.

Lyckas inte länka, tydligen.
Finns under insänt på www.ht.se.

Det är i alla fall Åke Green-klass på det hela. Jag vet inte vad som förvånar mig mest; att det finns människor som har denna syn på saker och ting, eller att en tidning släpper fram det hela. Och det är inte för att jag är anti någon yttrandefrihet, som någon säkert skulle vilja hävda. Bara att det är så otroligt korkat. Ungefär som att förneka förintelsen.

onsdag, maj 02, 2007 3:30:00 em  
Blogger Christian BK Aasvestad said...

Vidrigt!!!

onsdag, maj 02, 2007 11:15:00 em  
Anonymous SixDays said...

Gällande Holger Meins så var han del av RAF och inte bara nån fånge som svalt till döds. Vill bara klargöra det.
I övrigt så fick han troligen ingen läkarvård utan man körde på samma linje som när man mördade Meinhof, Baader och resten av dem.

Man kan spekulera i om det var självmord, men det är faktiskt inte intressant eller troligt att en grupp människor som är så beslutsamma och befinner sig i samma rum på ett fängelse skulle smuggla in vapen bara för att begå självmord. Vad som dessutom talar emot det är att en av dem överlevde och att metoden som hon skulle försökt tagit sitt liv med var att hugga sig själva i bröstet upprepade gånger inte heller talar för att det skulle vara ett självmordsförsök. Hon förnekar själv att hon försökt begå självmord och att det istället var så att rummet stormades av företrädare för den tyska staten som sedan bara sköt och högg ned dem.

Det fortsätter så i flera fall gällande RAF som avrättningen av en medlem 1993 efter att denne givit upp.

Egentligen utanför sammanhanget, men det är alltid kul med korrekt info. Nåt som den kristna maffian inte tycker ;)

söndag, maj 06, 2007 2:03:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ensslin, Raspe, Moller och Baader satt val knappast i samma cell pa Stammheim?

Jag haller dock med om att vi nog aldrig kommer att fa veta sanningen om huruvida de begivck sjalvmord eller blev mordade. Odd Nerdrum har uttryckt den ena sidan av mysteriet i sin fenomenala malning "Mordet pa Andreas Baader". Emellertid delar jag inte din slutsats att Mollers "val av metod" skulle tyda pa att det INTE handlade om sjalvmord. Tvartom tyder det val i allra hogsta grad pa sjalvmordsforsok att hugga sig flera ganger i brostet med en sax? En mordare hade utan vidare kunna slutfora jobbet pa ett battre satt.

söndag, maj 06, 2007 9:11:00 em  
Blogger Pastor Astor said...

Man kunde ju också valt den hungerstrejkande Gandhi som jämförelsematerial, men det låg kanske inte i författarens intresse...

torsdag, maj 17, 2007 12:16:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home