fredag, maj 11, 2007

Internationell familjekongress motsätter sig familjer

Idag öppnar World Congress of Families i Kulturpalatset i Warszawa, Polen. Det är ingen slump att den förläggs till Polen, säger PR-chefen Don Feder till Världen Idag:

Landet ligger mitt i Europa, den kontinent där kampen mot traditionella familjevärderingar gått längst.
– Polen är ett undantag, här har man lyckats behålla tron på familjen och äktenskapet, säger Don Feder och konstaterar att Polen i dag får ta mycket stryk i ett familjefientligt Europa.

Med en mycket fostervänlig abortlag och en kritisk syn på homosexualitet – nyligen förbjöds lärare att propagera för homosexuell livsstil i Polens skolor – har man retat gallfeber på EU-eliten.

– Polen har fördömts av EU-parlamentet, men vi stöder Polen, säger Don Feder bestämt.

"Propagera för homosexuell livsstil" innebär i det här sammanhanget att förmedla balanserad och vetenskaplig information om homosexualitet. All information som inte fördömer homosexualitet eller framställer det som destruktivt betraktas nämnligen vara "propaganda". Det är fantastiskt att se hur lättvindigt och beundrande den yttrandefrihetsälskande tidningen Världen Idag skriver om hur Polen infört censur i utbildningssystemet. (Jag är personligen inte helt säker på att lagen har införts än. Här skrev jag emellertid om själva förslaget, som blev känt i mars i år). Don Feder fortsätter:

– Familjevärderingar bygger på respekt, trohet och självuppoffring.

Detta skall alltså stå i kontrast till bland annat homosexualitet. Den kristna högern skildrar en värld i upplösning, eftersom folk inte knyter familjeband i samma utsträckning som tidigare. Men som det största hotet framställs homosexuellas längtan just att bilda familj och ingå äktenskap. Paradoxen är total.

One News Now intervjuas en av talarna på kongressen, ledaren för World Family Policy Center. Han säger bland annat att same-sex "marriage" är en av faktorerna som påverkar familjeinstitutionen negativt, och att förespråkarna av detta är människor som "har ett mycket annorlunda moraliskt perspektiv än de flesta av oss".

Han hävdar alltså att det finns en monumental skillnad mellan homosexuellas och heterosexuellas längtan att bilda familj. Vad han heter? Scott Loveless. Ha ha.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

En fråga i all stillsamhet. Kan homosexuella eller pedofiler få barn?? Svara sanningsenligt begrunda därefter din artikels fullständiga tomhet och brist på relevans.

onsdag, maj 30, 2007 11:29:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Barnaalstrande har så vitt jag vet inte med sexuell läggning att göra. Självklart kan pedofiler få barn. Det kan väl alla flickor och pojkar som utnyttjats av sina fäder vittna om?

Och självklart kan homosexuella få barn. De kan ha barn från tidigare förhållanden. De kan få barn genom överenkommelse med annat par. De kan få barn genom assisterad befruktning. De kan adoptera.

Nu har jag svarat sanningsenligt. Nu väntar jag med stort intresse på din kommentar.

torsdag, maj 31, 2007 10:07:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home