söndag, juni 08, 2008

Dubbel bögdisco ska hjälpa Polen till seger

I Folkets Park, Malmö, visas EM-matchen mellan Tyskland och Polen på storskärm. Stämningen är hög och det är den polska klacken som tränger igenom allra mest med sin sång. Jag har svårt att uppfatta texten, men melodin är omisskännlig: Go west.

Det roar mig storligen att ett land som Polen, som politiskt vinnlägger sig om att vara ett av Europas mest homofientliga, i idrottssammanhang låter sig associeras med och stöjdas av dubbel bög-disco. Vad ska Vatikanen säga?


Go West 1979: Village People


Go West 1993: Pet Shop Boys

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tor; dom har helt enkelt ingen koll, handlar inte om att Polen håller på att bli mera tolerant utan mer om att dom helt enkelt inte vet/fattar att sången är en Gay- hit.

Dom hade inte spelat den om de visste och kommer säkerligen att sluta spela den när ett liiljeholmen går upp för dom. Polen är fortfarande det mest tongivande dum- konservativa länderna i Europa.

måndag, juni 09, 2008 6:06:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Vad vet du om det, Björn? Jag misstänker en riktad aktion av Bögjävel-Stefan, men vi kanske aldrig kommer att veta sanningen.

måndag, juni 09, 2008 7:51:00 fm  
Blogger Leif Ekstedt said...

Varför skall bögar vara förundrade över att heterosexuella gillar samma musik som bögarna själva. En tanke som fungerat för mig som anställd är att nina vänner får ha den sexuella läggning som passar dom. Vi kan ha kul tillsammans utan problem. Problemen började när det var stora problem och börjar nu i stället bli problem för att även små problem måste påpekas.

Ta t.ex. den som menade att homosexuella par måste få vigas i Svenska Kyrkan. Om Svenska Kyrkan avstår från vigselrätten har de gjort en eftergift för de homosexuella - OCH DET SKALL T M F INTE FÖERKOMMA EFTERGIFTER. Så det är tydligt att vi är en bit från ett normalläge.

måndag, juni 09, 2008 5:23:00 em  
Anonymous Anonym said...

Den tyska tidningen Die Standard berättar att bara 27 % i en opinionmätning i Polen är för att tillåta gayparader medan två tredjedelar är emot. Det är till att ha dålig respekt för demostrantsfriheten som är central i en demokrati.

http://diestandard.at/?url=/?id=1207285781430

"In jüngsten Umfragen sprachen sich zwei Drittel der PolInnen gegen Homosexuellen-Demonstrationen aus. Nur 27 Prozent wollten dieses Recht zugestehen."

Bengt Held

tisdag, juni 10, 2008 9:38:00 em  
Blogger Carolinka said...

Jag tror verkligen inte att polackerna lägger någon större vikt vid vem som sjunger sången, det hade bara varit absurt.. de gillar melodin, de har stulit den.. och de sjunger något så banalt och enkelt som "Polen - de röd vita".

Av de byggarbetare jag hejade tillsammans med i Folkets Park i Måndags tror jag dock största delen är både rasister och homofober, sorgligt och skrämmande men sant.

tisdag, juni 10, 2008 10:12:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home