onsdag, juni 18, 2008

Kränktdebatten går vidare

Den här veckan har debatten kring Maciej Zaremabas artikelserie Först kränkt vinner från februari åter blossat upp i DN. Igår gav de som angrips i Zarembas artiklar sent om sider sin version av historien, och idag svarar Zaremba (ej ännu på nätet). Han går åt dem rätt hårt.

Jag har tyvärr inte tid att kommentera texterna, men jag noterar att en av Zarembas drivkrafter bakom artikelserien tycks vara att han är kränkt över antagandet att det skulle kunna bo en bög i oss alla.

Jag kommenterade ursprungligen texterna i inläggen Zaremba gör upp med kränktkulturen och Slutsats om Zarembas artikelserie.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

en av Zarembas drivkrafter bakom artikelserien tycks vara att han är kränkt över antagandet att det skulle kunna bo en bög i oss alla.

Min erfarehet, och tack vare min suveräna observationsförmåga, har jag kommit fram till att i varje kvinna bor det, om inte en liten flata, så iaf en liten humla, och nu har jag fått uppbackning i min teori, i en artikel i expressen slår en forskare fast att:
Det som däremot fick de heterosexuella kvinnorna att bli upphetsade var att se andra människor ha sex- även personer av samma kön.
- Kvinnorna verkade tända på graden av sensualism och sexuell aktivitet. Kön spelade mindre roll, säger Meredith Chivers till New York Times.

Artikeln

Varför skulle män vara så mycket annorlunda, människans sexualitet är en komplicerad sak och beroende av så många faktorer, kulturen, sociala, traditioner, biologi, plus en massa till.
Men heteromän tenderar ju att bli mer kränkta av antydningar om böghet än kvinnor av antydningar om lesbiskhet.

onsdag, juni 18, 2008 9:59:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Själv tar jag ingen ställning i den frågan. Det var bara en observation. Jag tycker att man har rätt att ifrågasätta antagandet, precis som att jag har rätt att ifrågasätta antagandet att det skulle bo en liten heterofil i mig som bara väntar på att rätt brud ska ta av sig glasögonen och lösa upp hårknuten...

onsdag, juni 18, 2008 10:07:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Du har rätt, visst ifrågasätter jag också att "den rätte" kan omvända en homo- eller heterosexuell.

Icke desto mindre har jag funderat på om inte män tenderar att vara mindre flexibla i sin sexualitet än kvinnor, och om det är så, kan det bero mer på nån sociokulturell faktor än biologisk?

"lesbisk-sex" har ju blivit populariserad via mainstreamporren till skillnad från "bög-sex", och det är ju ett exempel på en socikulturell faktor som kan spela in.

Men låt oss inte fastna i det, det var ju Maciej Zaremabas som tråden handlar om.

onsdag, juni 18, 2008 10:39:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Maciej Zaremabas svar finns online nu.

onsdag, juni 18, 2008 11:56:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home