tisdag, juli 08, 2008

Friska tag på Maranata

Aids är naturens eget sätt att utrota homosexualitet! De som informerar om homosexualitet i skolorna skall ställas inför rätta! Det är två godbitar ur nya numret av frikyrkoförsamlingen Maranatas tidning Midnattsropet.

Maranatas mest karaktäristiska drag är, och har alltid varit, just deras monomana besatthet av homosexualitet. Grundaren, den framlidne pastorn Arne Imsen predikade och skrev mycket om ämnet, och hans efterföljare är flitiga demonstranter under pridemanifestationer. De är noga med att inte söka tillstånd för demonstrationerna, eftersom de till varje pris vill provocera fram konfrontation och kanske till och med polisingripande. Jag har aldrig sett en så belåten person som äldstebrodern Berno Vidén, när Maranatademonstranterna blev bortkörda av polis från Storkyrkan i Stockholm för 4-5 år sedan. Han deltog inte själv i demonstrationen, utan höll sig i bakgrunden, där han leende och förnöjt dokumenterade händelseförloppet med sin kamera. Allt tycktes gå enligt beräkningarna…

Nya numret av Midnattsropet kommer lagom till Europride i Stockholm, och tidningen är därför fylld till bristningsgränsen med texter om homosexualitet. Förmodligen är det någon form av världsrekord… Jag noterar att skribenterna är mycket noga med att använda ordet stolt så mycket som möjligt, och alltid i ett negativt sammanhang, det vill säga i betydelsen högmod. Syftet är förstås att skapa negativa associationer till Pride.

Jag bryr mig inte om att bemöta texterna punkt för punkt, utan nöjer mig med att lyfta upp ett antal citat. (De talar nämligen mycket effektivt mot sig själv.) Detta är ur Berno Vidéns ledare Vedermödans preludier.

Sodoms synd handlade i mångt och mycket om just en sådan livsstil där man trots överflöd förtryckte den fattige. Straffet lät inte vänta på sig. Det var inte eld och svavel i första hand. Straffet handlade om att deras orättfärdighet bland annat ledde till en degradering av människovärdet. Deras stolthet och ständiga jakt efter lusta förblindade deras sinnen så långt att de inte kunde skilja mellan rätt och fel. (Notera att Vidén för det första fabulerar fritt, och för det andra implicerar att homosexuella har ett lägre människovärde än andra.)

[...]

Det samhälle som legaliserar sodomitisk livsstil kan omöjligt överleva. Pengar i överflöd, hejdlös lusta, obegränsad makt. Så kan man sammanfatta den homosexuella rörelsens anspråk på inflytande i samhället.
(Det är stor komik att läsa hur Maranatafolket förbannar människans överflöd och frosseri, när deras store förkunnare Arne Imsen förmodligen var Skandinaviens fetaste man. Om det är något mänskligheten straffas för, är det förmodligen Arne Imsens måttlösa frosseri.)

[...]

Genom lagstiftning vill man påtvinga medborgarna ett homosexuellt tänkande.

[...]
Den omoraliska livsstil som […] här förespråkas är direkt livsfientlig och kan inte annat än bekämpas.

[...]

Samtidigt tilldelas de som verkligen borde ställas inför rätta, nämligen sexualliberala skolmissionärer från RFSL, väl tilltagna skattemedel med uppdraget att upplysa om vilka fördelar som finns med en sexuell livsstil som inte är något annat än nedbrytande och pervers.

[...]

…ledande frågor och vinklade påståenden ämnade att locka fram homosexuella känslor hos barnen.

[...]

Det handlar om gradskillnader innan samhällets människofientliga krafter återigen kommer att lyfta fram andra
samlevnadsformer i det offentliga ljuset. Riksdagen blir det forum där polygami, pedofili, zoofili och nekrofili på allvar kommer att debatteras.

Missa inte heller återpubliceringen av Arne Imsens AIDS – en dom över civilisationen, där han använder formuleringar som ”den organiserade homosexuella pöbeln”, och beskriver homorörelsen som välfärdssamhällets ”dödsbringande plågoris med till synes oräkneliga utvecklingsmöjligheter för massutrotning”. Homosexualiteten beskrivs som "det avgörande straffet för försumlighet, passivitet och resignation", och måste "utrotas genom naturens eget sätt att slå tillbaka"...

Ja, och så fortsätter det. Jag önskar Maranataförsamlingen lycka till vid årets Pride, och hoppas verkligen att det uppstår många fina tillfällen att posera med plakat, traktat och gitarrer. Håll upp dem som de fåfänga påfågelfjädrar de är, och sola er i kamerablixtarna.

11 Comments:

Blogger Rexxie said...

"Lagstiftning som påtvingar medborgarna ett homosexuellt tänkande"?

Åhhh, vad jag längar efter den lagstiftningen! Skall bli kul att få se Reinfeldt låta partipiskan vina...

:-)

tisdag, juli 08, 2008 12:55:00 em  
Anonymous Anonym said...

Visst är det sorgligt, men man kan ju inte låta bli att le åt Maranatas heta drömmar om hur underbart och hejdlöst lustfyllda de homosexuellas liv är.

Och man undrar: Hur vet de det? ;)

tisdag, juli 08, 2008 1:35:00 em  
Anonymous Anonym said...

"hejdlöst lusta"... ja *suck*.. de ungdomsåren var underbara...
idag är man gift och har barn, heltidsarbete, banklån, en bil som krånglar, soffan borde kläs om och katten har rännskita, (de två sistnämda hör faktiskt ihop), lustan finns men är schemalagt.

Förra helgen sjutsade vi flickorna till deras morföräldrar och tänkte ägna oss åt det hejdlösa lustan, men så sprang tvättmaskinen i läck och vi ägnade hela helgen att torka upp källargolvet istället så vi skulle slippa mögel i framtiden. :/

Varför kan inte flat-livet vara lika glamoröst som i L-Word?

tisdag, juli 08, 2008 2:18:00 em  
Anonymous Anonym said...

Allvarligt talat, hur många är egentligen Maranata idag och vilken betydelse har de inom svensk kristenhet. Är det någon utanför deras sekt som lyssnar på dem?

Om de stackarna skulle ha något plakat vid någon manifestation så är det väl bästa att ignorera dem. Varför debattera med dem eller än värre, attackera dem, det är ju precis det de vill.

Jag säger igen och igen precis som Tor att argument är metoden att förändra attityder. Men då krävs det att personen man debatterar med är emottaglig för sakargument. Jag slösar inte bort någon tid med att försöka övertala Maranatapastorer att bli homovänliga precis som jag inte besöker nazistbloggar för att berätta att de har fel när de skriver homosexualitet är en sjukdom.

Don´t waste your time, är mitt råd vid behandlingen av Maranata. Om de nu inte verkligen stör genom att skrika saker, då ska polisen givetvis fösa bort dem.

Bengt Held

tisdag, juli 08, 2008 2:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det är sånt här som gör att jag för några dagar sedan donerade sperma till ett lesbiskt par.

Motivation :)

tisdag, juli 08, 2008 3:58:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Bengt, jag förstår och är medveten om hur du menar. Maranata är som du säger en mycket marginaliserad grupp - i synnerhet inom kristenheten. Det finns dock tre skäl till att jag ändå lyfter upp dem:

1. Det roar mig.

2. De driver sin teologi och argumentation två snäpp längre än många andra religiösa rörelser. På så sätt utgör de en bra barometer på vart (ytligt) mindre extrem teologi kan bära.

3. De är bra representer för splittringen inom kristenheten, där den ena extrema gruppen efter den andra slår varandra i huvudet med anklagelser om att inte vara "sant kristna". Deras argumentation mot katolicismen och påven slår allt jag nånsin skulle kunna åstadkomma med hästlängder, och jag hämtar en del av mina argument mot Vatikanen just från Maranatas långa och utförliga analyser av "antikrist", som de menar att påven är. Maranata blir således bra exempel på kristendomens föränderliga sanningar, där det som gäller den ena dagen är upphävt den andra. Denna inbyggda flexibilitet är viktig att hålla i åtanke, särskilt när det gäller förhållningssättet till homosexualitet, som ju grundar sig i ett litet antal mycket vaga bibelställen.

tisdag, juli 08, 2008 4:43:00 em  
Anonymous Anonym said...

Deras retorik är så korkad att det måste vara få människor som tycker att det de säger verkar riktigt och sant. Maranata är väl inte väl sedda bland gruppen kristna som helhet i Sverige? Tror nog att de flesta betraktar dem som en sekt med mycket underliga och obehagliga åsikter, särskilt eftersom det är välkänt att de förespråkar barnaga, något som majoriteten är emot i dagens Sverige.
/A

onsdag, juli 09, 2008 12:46:00 em  
Anonymous Anonym said...

Maranata är ute och cyklar på ena sidan och tex RFSL är på andra sidan. Så jag ser fram emot att du synar RFSL. Finns det nån enda kritisk artikel om detta från dig eller annan?

torsdag, juli 10, 2008 9:59:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Hej Fredrik. Jag är ofta kritisk mot RFSL, här nedan får du några smakprov. Trevlig läsning.

Moraliskt och journalistiskt haveri på RFSL

Idiotiska protester mot Hysén som pridetalare

Två debatter om äktenskapet

Ny hiv-epidemi befaras

torsdag, juli 10, 2008 10:34:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Intressant bloggpost. Den fick mig till och med att läsa hela Midnattsropet :) Kul att studera språkbruket där. Imsens texter framförallt. Något stolt-strösslande hittar jag visserligen inte utanför den text av Berno Vidén du hänvisar till. Är det jag som läser slarvigt?

Hur många ur Maranatas kommunitet brukar demonstrera vid Pride egentligen? Hur vet du att de inte brukar ansöka om demonstrationstillstånd? Vad brukar de själva säga är syftet med att låta bli? Inte att de söker polisingripande i alla fall, gissar jag (även om det skulle vara sant) :)

Imsen får man ju lätt en massa åsikter om, men nog måste man väl ändå hävda att Maranatas kollektivboende och missionsverksamhet inte direkt innebär ett liv i lyx och frosseri? De flesta berättelser om hur det varit att växa upp där tyder ju snarare på att man kanske levt under vad de flesta skulle se som "existensminimum". Vet du att Imsen var en frosseriets man eller är det något du antar på grund av hans kroppshydda?

lördag, juli 12, 2008 9:58:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Texten är byggd på iakttagelser och spekulationer enligt principen "som man ropar får man svar".

lördag, juli 12, 2008 7:21:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home