lördag, juli 05, 2008

Kristdemokratiskt mantra

jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella jag har vänner som är homosexuella

18 Comments:

Blogger Leif Ekstedt said...

"Ingen känner apan.
Apan känner alla."

lördag, juli 05, 2008 10:34:00 em  
Blogger Noa Resare said...

Jag med. Otroligt roligt, Tor.

söndag, juli 06, 2008 12:09:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Missförstå mig inte, jag har inget emot homosexuella; jag har vänner som är homosexuella. Men nu handlar det inte om det.

söndag, juli 06, 2008 12:34:00 fm  
Anonymous Anonym said...

..."men det handlar inte om de homosexuella i sig, det handlar deras speciella homorättigheter".

Ovanstående har jag faktiskt hört uttalas av en aspirerande KD-politiker under en diskussion framför KDs valstuga förra valkampanjen.
Jag frågade om han kunde specifiera vad dessa "speciella homorättigheter" var för nåt, men fick inget svar....
med stor sannolikhet för att han själv inte visste vad "speciella homorättigheter" är för nåt.

ps. han fick inte tillräckligt med röster för nån form av förtroende post.

söndag, juli 06, 2008 10:01:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

"Speciella homorättigheter", wow... Otroligt bra att du frågade honom vad han menade med det, Sanna.

söndag, juli 06, 2008 10:41:00 fm  
Anonymous Anonym said...

japp och i och med att framhävda att ha "vänner som är homosexuella" så tror dom att det ger dem extra legitimitet i sina ofta rätt sunkiga åsikter om homosexuella generellt samt deras frenetiska motsånd till allt som gäller lika rättigheter för homos som hetros.

Men mig kan ingen kritisera för mina åsikter om KD för "Jag känner Kristdemokrater" :-)

söndag, juli 06, 2008 10:45:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag hade en debatt på SvD:s hemsida med en kvinna som tyckte en könsneutral äktenskapslag "devalverar" äktenskapets värde och att samkönade par inte ska ha rätt att ingå äktenskap. Alltså typ att hon kände sitt äktenskap bli sämre om hon fick sällskap av homopar i äktenskapslagen.

Men sa hon, varför ska hon anklagas för att vara homofob? (det var ingen som kallat henne homofob i debatten på SvD:s hemsida men ofta är det folk med den typen av åsikter som själv startar med att säga det är fel de blir kallade homofober) Hon hade ju homosexuella vänner berättade hon.

Jag svarade att hon inte måste vara homofob men däremot är hon tydligen en dålig vän eftersom hon tycker sitt äktenskap blir sämre för att även hennes homovänner får möjlighet att ingå äktenskap.

När ni hör någon argumentera emot en könsneutral äktenskapslag, att homosexuella inte ska ha samma skydd mot diskriminering och hets som invandrare, judar, svarta etc och i debatten hänvisar till sina homosexuella vänner som ett försvar. Svara då.

-Förutom att jag menar du har fel i sak visar det här att du verkar vara en dålig vän.

Bengt Held

söndag, juli 06, 2008 11:08:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jo, förre medarbetaren på den av Livets ord majoritetsägda tidningen, Världen idag, nämligen Hans-Göran Björk svarade i ett email mig och hävdade att hans åsikter om homosexuella skulle ges särskild tyngd eftersom han sa sig känna flera transor och transpersoner..

Nu med tanke på hans bakgrund så bedömer jag troligheten i det han säger till ungeför 0% men ett bra försök att verka som om hans negativa åsikter skulle få ges extra tyngd just med hänsyn till vad han ville ge sken av varandes sin stora umgeängeskrets av transor och transpersoner :-)

Nästan humoristiskt hur anti- gay propagandisterna nästlar in sig i sina lögner.

Jag säger bara att hos dessa fanatsika och ofta kristna anti- gay människor tycks värden som sanning och ärlighet inte ha någon som helst relevans.

söndag, juli 06, 2008 11:44:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Björn

"Hans-Göran Björk svarade i ett email mig och hävdade att hans åsikter om homosexuella skulle ges särskild tyngd eftersom han sa sig känna flera transor och transpersoner.."

:-)

När jag läser det konstaterar jag två saker, en mer seriös, den andra mer oseriös.

Den seriösa är att Björk tycks likställa homosexuella med transpersoner. Det är ungefär som att försvara rasistiska uttalanden mot svarta med att man minsann har flera japanska vänner.

Den oseriösa kommentaren blir ju att när Björk säger sig känna flera transor kan det ju vara så att när herr redaktören lämnat sitt jobb och är hemma i lägenheten, så byter han till en rutig klänning och då är han Doris, ibland har han svart kjol på sig och kallar sig Greta.

Jag känner många transor säger redaktören. Ja, han känner sig kanske bäst själv. :-)

Det här är bara oseriösa spekulationer. Jag har inga bevis för att det är så. :-)

Bengt Held

söndag, juli 06, 2008 12:42:00 em  
Blogger Charlotte W said...

Haha, suverän postning Tor! :-D

söndag, juli 06, 2008 12:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

Guldläsning :)
Som mantra betraktat, helt perfekt.

söndag, juli 06, 2008 1:19:00 em  
Anonymous Anonym said...

Björns resonemang:

A säger sig känna transor

Björn tror inte att en sån som A kan känna transor

Alltså ljuger A

Alltså är alla sånna som A lögnaktiga enligt Björn

Hmm På sig själv känner man andra eller...


För övrigt känner även jag flera som homosexuella, men vad det har med saken att göra vet jag inte. ;-)

söndag, juli 06, 2008 10:42:00 em  
Anonymous Anonym said...

Mattias, Självklart är man oskyldig till lögn innan man befunnit sig skyldig till densamma men en människas karraktär byggs delvis av dess historia och min erfarenhet av folket bakom tidningen Världen idag är att dom har uppenbara problem att hålla sig till sanningen.

Framförallt i frågor som rör homosexuella för här känner dom ett så stort motstånd av dom ofta tar till rent ohederliga metoder som att felcitera forskare och använda "forskningsresultat" från misskrediterade propagandister med förbrukade forskar- titlar.

Allt för att kunna ge en skenbar tyngd åt deras rena antigay propaganda.

Så visst, det är nog väldigt sannolikt att Livets Ordare umgås i kretsar där det flödar av transor + transpersoner i en salig blandning. Not.

måndag, juli 07, 2008 7:03:00 fm  
Anonymous Anonym said...

En politisk blandning av Lennart Sacredeus (kd, Jimmie Åkesson (sd, påven och Jean-Marie le Pen.

Ungefär så kan man beskriva Jesse Helms, den kanske mest kände politikern bland högerkristna de senaste decennierna. I fredags på självaste USA:s nationaldag dog Helms 86 år gammal.

I Sverige skulle han varit så extrem att han varit chanslös. Tom Göran Hägglund (kc) hade verkat vara en vänsterradikal queeraktivist jämfört med Jesse Helms.

I USA var Helms däremot en av de politiker som hade mest inflytande i den offentliga debatten på 1980-talet. När den kristna högern var som störst i början och mitten på 1980-talet samlade de 20-25 % av USA:s befolkning.

Helmes sa att aids var Guds straff mot homosexuella precis som Gud straffade Sodom och Gomorrah. Följdaktiligen menade han att staten inte skulle ägna en dollar åt att bekämpa spridningen av aids i USA. Han kritiserade Bill Clinton när han nominerade en lesbisk kvinna till en post. "Du kan kalla mig bigott men jag hade aldrig nominerat en lesbisk kvinna om jag varit i Clintons situation", sa Jesse Helms.

Han var emot varje hyllning av Martin Luther King som enligt Helms var "en marxist".

Han försökte stoppa kultur med modern konst men närmast nazistisk retorik, att den var degenererande.

Han ville totalförbjuda aborter.

Han förgiftade ofta den politiska debatten i USA på 1980-talet med sin hatretorik som påverkade många i det republikanska partiet. Däremot så fick han tack och lov mer begränsat inflytande på den praktiska politiken. En viktig orsak var att dåvarande presidenten Ronald Reagan visserligen hade ett nära samarbete med den kristna högern men att han och hans fru Nancy Reagan var ganska liberala när det gäller sexualitetsreformer. En viktig orsak kan ju varit att presidenten i årtionden jobbat i Hollywood som var välkänt för sina liberala och toleranta attityder jämfört med de flesta andra delar av USA.

Artikel om att Jesse Helms avlidit från USA-gaysiten 365gay

http://www.365gay.com/Newscon08/07/070408helms.htm

Bengt Held

måndag, juli 07, 2008 1:57:00 em  
Blogger trollhare said...

För fem år sedan visste jag aldrig hur jag skulle bemöta ett sånt påstående. Jag hade nämligen inga homosexuella vänner, alltså måste jag vara homofob...

måndag, juli 07, 2008 5:49:00 em  
Anonymous Anonym said...

Homosexuella vänner är överskattade, det blir ett sånt jävla fokus på sex o camp o flaming, så det kan va.

On another note, fläkten till grafikkortet har pajat och nu hänger den där grejen som ska snurra orörlig ner ur hållaren.

Är det nån risk att kortet skadas av att jag kör ändå?

Kan det lagas utan att jag måste köpa nytt kort?

Är jag för mycket off topic nu?

måndag, juli 07, 2008 9:52:00 em  
Blogger Magnus said...

Mehn har du inga kristdemokratiska vänner Tor? ;)

tisdag, juli 08, 2008 2:47:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

OOOOOH jovisst har jag kristdemokratiska vänner - många av mina allra allra BÄSTA vänner är kristdemokrater - - - eller vänta, hur var det nu... Nej jag känner faktiskt inga kristdemokrater alls. Konstigt... Fast Erik Slottner får gärna komma fram och hälsa...

tisdag, juli 08, 2008 4:47:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home