tisdag, juli 29, 2008

Kyrkan som attackerades var öppet gayvänlig

Förra veckan tog sig en man in i Tennessee Valley Unitarian Universalist Church i Knoxville och öppnade eld. Två personer mördades och sju skadades vid attacken. I det manifest som gärningsmannen Jim David Adkisson lämnade efter sig förklarar han att motivet bakom dådet bland annat var frustration över att han inte fick något jobb, och hat mot den liberala rörelsen och homosexuella.

Kyrkan som attackerades har en öppen och liberal hållning mot homosexuella. På en skylt på utsidan välkomnas hbt-personer, och kyrkan är känd för att ha möten och gudstjänster för föräldrar, vänner och familjemedlemmar till homosexuella. Samtidigt berättar vänner till gärningsmannen att han hatar "svarta, homosexuella och alla som är annorlunda från honom".

Gärningsmannens manifest har ännu inte publicerats i sin helhet. Några bestämda och definitiva slutsatser kan således inte dras i nuläget.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ännu ett hatbrott, ska bli intressant att se om Dagen eller ViD kommer uppmärksamma det faktum att det var en homovänlig kyrka och gärningsmannens syn på homos eller bara skriva "hat attack mot fromma 100% hetro kristna"

Så vervärdigt med allt detta våld...

tisdag, juli 29, 2008 1:07:00 em  
Blogger Charlotte W said...

Ett fantastiskt bra sätt att bearbeta sin situation på arbetsmarknaden....NOT.

tisdag, juli 29, 2008 2:44:00 em  
Blogger Andreas Holmberg said...

Jodå, Dagen har redan uppmärksammat det.

Världen idag är jag mer skeptisk till.

tisdag, juli 29, 2008 5:35:00 em  
Anonymous Anonym said...

"svarta, homosexuella och alla som är annorlunda från honom".

Alltså även alla galningar som inte går runt och skjuter ihjäl folk

Göran

tisdag, juli 29, 2008 10:54:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home