tisdag, november 25, 2008

En apa är en apa, om än med en gyldene bjällra runt halsen

Nationalsocialistisk Front försöker rida på den våg av nationalism och kverulans som Sverigedemokraterna förmodligen kommer att surfa in i Riksdagen på vid nästa val. Nazistpartiet stryker referenserna till Hitler i sitt program och byter namn till det betydligt ljummare Folkfronten, läser jag bland annat i SvD. Det är alldeles utmärkt. I bästa fall kan det leda till att den nationalistiska rörelsen sticker hål på sig själv, genom att SD och ND förlorar sympatisörer till den nazistpartiet, med politisk impotens som resultat.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tycker att det är tråkigt att du blandar in Sverigedemokraterna och nationaldemokraterna i det hela. Du borde nog hålla dig till din gaylobbning.

tisdag, november 25, 2008 12:04:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och nazistpartiet har alla tre homofientliga partiprogram. Därför är det en självklarhet att jag även granskar dem.

tisdag, november 25, 2008 12:29:00 em  
Anonymous Anonym said...

Att värna om barnens bästa är alltså homofientligt? Konstigt att homosexuella i sd håller med om dess familjepolitik.

tisdag, november 25, 2008 1:12:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Är det SD du försöker försvara med dina försynta kommentarer, så kan du ju titta närmare på Björn Söders blogg och läsa de formuleringar han använde i samband med Pride 2007. SD demoniserar homosexuella, och arbetar för att försämra homosexuellas villkor.

tisdag, november 25, 2008 1:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ni har båda rätt när det gäller sd. Visst har jag blivit mer diplomatisk :-)

Sd har inte några homofientliga saker med i sitt program. I alla fall inte det jag kallar homofientligt. Däremot har de med, precis som kd, att äktenskapet är för en man och en kvinna och att barn har "rätt till både en pappa och en mamma".

Kd och sd är mycket nära varann inom HBT-politiken. Sd är betydligt närmare kd än nazisterna där.

Däremot så har sd en partisekreterare Björn Söder som gjort sanslöst homofientliga uttalanden uella, att det är en perversion, att gayparader inte borde respekteras etc. Inget riksdagparti (inte ens kd) hade accepterat att deras partisekreterare skriver sådant på sin blogg.

Sverigedemokraterna som parti har heller aldrig gjort några uttalande för homosexuellas rättigheter mot diskriminering, hets och hatbrott. Eller rättigheter internationellt.

Men partiet har inte heller de senaste året uttalat sig emot homosexuella relationer som sådana.

Jag har även frågat sd om homosexuella blir accepterade inom sd (givet då att de tycker som partiet om äktenskap och adoptioner). Svaret har blivit att det nog är olika i olika avdelningar. Vissa accepterar homosexuella, andra inte.

Nd är nära nazisterna inom HBT-politiken. Där är Tors jämförelse helt rättvis.

Idag konkurrerar nog inte sd och nazisterna om samma väljare. Nazisterna är nog också marginella jämfört med sd:s sympatisörer.

Däremot är Tors teori nog rätt när det gäller nd, att nsf och nd närmar sig varann gör att det kan bli ännu svårare för nd att bli representerade i fler kommuner.

Bengt Held

tisdag, november 25, 2008 7:00:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home