fredag, december 05, 2008

Homorörelsen utmålas som livsfarligt hot

I veckan har Vatikanens motsånd mot en FN-resolution om avkriminalisering av homosexualitet uppmärksammats och kritiserats i medier runt om i världen. Många är upprörda över hjärtlösheten i att inte vilja göra något åt det faktum att homosexeulla handlingar är straffbara i 85 av världens länder. I 8 av dessa utdöms dödsstraff.

När Världen Idag ställs inför sådana nyheter och faktum gör de alltid på samma sätt: De förtiger själva nyheten och gör sig själva till offer. Idag är denna billiga strategi tydligare än någonsin. Inte mindre än två artiklar på ledarsidan handlar om förföljelser mot kristna och att det är kristna som är de verkliga offren. I Mats Tunehags artikel görs det även klart vilka som är förrövarna: homorörelsen, bland annat. Jag rekommenderar alla att läsa artikeln i sin helhet, den är helt fantastisk.

Den som vill kan lära sig av historien. Av den kan vi lära oss att det finns en nedåtgående trappa när det gäller förtryck. Den har fyra steg: 1) Förtal. 2) Diskriminering. 3) Trakasserier 4) Förföljelse.

[...]

Det finns en märklig trojka som står gemensamt på översta trappsteget och vill knuffa andra nedför. Det är fundamentalistiska sekularister, homosexuella lobbygrupper och islamister. Jag har följt dessa frågor internationellt i åratal och trapptrenden är synlig och trojkan identifierbar.


Tunehags falska premiss är att homosexuellas fri- och rättigheter måste stå i konflikt med kristnas fri- och rättigheter. Så är det bara om man vill att det ska vara så. Homorörelsen kämpar inte för att kristna ska diskrimineras och förföljas, utan för att homosexeulla ska få grundläggande mänskliga rättigheter, slippa förtryck och kunna leva sina liv på samma villkor som heterosexuella. Det är det som är den verkliga homosexeulla agendan. Hur skulle något sådant kunna stå i konflikt med kristendomen?


13 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Lars Ohly vill med maktmedel tvinga kyrkorna att agera antibibliskt."

Är det kommunisternas motstånd mot att döda arbetare på lördagar (2 Mos 35:2) han tänker på?

fredag, december 05, 2008 1:17:00 em  
Anonymous Anonym said...

Den har fyra steg: 1) Förtal. 2) Diskriminering. 3) Trakasserier 4) Förföljelse.

Traditionella metoder som diverse religiösa organisationer har använt mot oliktänkande/icke-rättrogna under århundraden.

Lika roligt alltid när värdekonservativa kristna vill "synliggöra" andras smutsiga byk, utan ha tvättat sin egen först.

fredag, december 05, 2008 3:21:00 em  
Anonymous Anonym said...

Synd att Tunehag inte mer ingående förklarar hur den "ökända homomaffian" förtrycker kristna, men och andra sidan, har man inga belägg för ett påstående så är det ju svårt att gå in på detaljer, nåt som för övrigt påfallande ofta utmärker Världen idags ledarkrönikor.

Jag antar att de förutsätter att majoriteten av de rättrogna läsare av tidskriften nickar instämmande och förstår precis vad det är frågan om, den inlärda sanningen enligt doktrinen, det sorgeliga är att de har rätt.

fredag, december 05, 2008 4:26:00 em  
Blogger Leif Ekstedt said...

Fråga : är det förtal i SR när de nämner risken för ökad frekvensd av aids i Sverige?
Det gäller tydligen ynglingar som
inte använder kondom trots riskerna.
Riskerna ökar i takt med antalet kontakter. Det är inget att skratta bort - den här bloggen bör analysera och aktivera bättre kultur.

Men kanske den informationen kommer via RFSL. Det är att visa omtanke om en minoritet.

lördag, december 06, 2008 3:29:00 em  
Anonymous Anonym said...

Helt sanslöst. Hur kan man till den milda grad sakna självinsikt?

lördag, december 06, 2008 3:49:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Tor
Jag tänker ofta på vad Mark Levengood en gång sa "Om stenkastning vore en olympisk gren skulle kristna ligga bra till för medalj".
"Rättrogna katoliker" utgör nog ett särskilt vinnande lag skulle jag vilja tillägga.

Därför tillhör jag Katolsk Vision

http://www.katolskvision.se/blog/

Irène Nordgren

lördag, december 06, 2008 4:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Varför måste dessa fanatiker ständigt försöka framställa sig som offer? Det är väldigt osmakligt.

lördag, december 06, 2008 7:28:00 em  
Anonymous Anonym said...

Feedback66

"Varför måste dessa fanatiker ständigt försöka framställa sig som offer? Det är väldigt osmakligt"

Det där är intressant, jag håller med övriga här om att tidningen hycklar men det där är nog också ett GENERELLT samhällsproblem i Sverige. I vårt land är offer det finaste en människa kan vara. Att tillhöra en "svag grupp", att vara "vanlig".

I avundsjukans och jantelagens Sverige får ingen säga sig vara bra på något, att vara stark eller ha lyckats. Det blir en tävling om vem det är mest synd om. Problemet är att man då också förlorar det egna ansvaret.

Här kan man också kritisera RFSL, invandrarföreningar etc. De framhåller med rätta diskrimineringen i samhället men talar sällan offentligt om problem inom de egna grupperna.

Det blir ju tydligt i tex nuvarande hiv-debatt där ordföranden i RFSL, Sören Juvas, säger att ökningen av hiv bland män som har sex med män är orsakad av för lite pengar till hiv-preventionen. Även jag är för mer pengar till hiv-prevention men alla idag vet, eller borde veta, hur hiv smittar. Ansvaret för ökningen av hiv både bland homosexuella och heterosexuella är att många struntar i att följa säkrare-sex-råden.

Likadant är det i debatten om etnisk diskriminering. Den är ett allvarligt problem men när vissa (inte de flesta, men vissa) invandrare inte intresserar sig för den svenska kulturen och prioriterar att lära sig svenska språket då blir det svårare att få jobb. Orsaken är alltså inte bara etnisk diskriminering även om det är en viktig faktor.

Och sedan har vi välvilliga heterosexuella, etniskt svenska politiker och debattörer som talar om de svaga grupperna invandrare, homosexuella etc.

Men vi som är HBT-personer, invandrare etc är inte svaga. Vi är starka - om vi får samma möjligheter som andra.

Dessutom så har vi precis som alla andra ett eget ansvar.

Och konservativt kristna har sitt ansvar.

Det här blev delvis off-topic men jag tycker det är viktigt att säga.

1. Vägra reducera dig själv bara till ett offer för att du tillhör en minoritet. Du har ett eget ansvar, du kan (delvis) påverka din situation och det är bra.

2. Behandla inte folk som svaga, som offer bara för att de tillhör en minoritet. Det är respektlöst.

3. Reducera inte människor till att bara ha en egenskap, till en grupp som ska kvoteras in för att de har den egenskapen. Vi människor är komplexa och har många egenskaper. Tack och lov.

Bengt Held

lördag, december 06, 2008 7:50:00 em  
Blogger Leif Ekstedt said...

Bengt
Det är inte utan att jag ¨åller med Dig!

lördag, december 06, 2008 8:45:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Leif, nej det är inte förtal att diskutera hiv. Jag har vid flera tillfällen skrivit om den nya hiv-vågen och vikten av det individuella ansvaret. Sök på "hiv-vågen" och "hiv-epidemi", och du kommer att finna.

söndag, december 07, 2008 12:52:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Irene, tack för påminnelsen om katolsk vision.

söndag, december 07, 2008 12:53:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kollade igenom några gamla debatter.

Någon hade frågat om hur det formellt fungerar i riksdagen och tydligen har ingen svarat, därför gör jag det här (eftersom det är få som läser de gamla debatterna nu)

Så här frågade någon.

"Men kan någon svara på det formella. Hur blir det om m, c och fp lägger fram ett förslag och v, mp och s ett motförslag. Kommer kd då att rösta emot det senare och sedan lägga ner rösterna när regeringens förslag kommer upp. Inget av förslagen kan ju få majoritet, eller fungerar det så att det blir det förslag som samlar flest röster i riksdagen som vinner. S, v och mp har ju fler ledamöter än c, m och fp."

Hur kd gör i den situationen vet jag inte. De vet nog inte det själva ännu.

Men generellt gäller i riksdagen att om det är fler än två förslag så blir det först en försöksvotering där man ser vilka två förslag som får flest röster.

Sedan blir det huvudvotering om de två förslagen som fått flest röster. Det eller de partier som var för det tredje alternativet (eller fjärde alternativet etc) brukar då avstå i den avgörande voteringen. Men partier kan också givetvis rösta för det av de två huvudförslagen som de tycker är mest accceptabelt.

Men om kd avstår så blir det alltså s, v och mp-förslaget som vinner. Eftersom de tre partierna har flera riksdagsledamöter än m, c och fp. Men det kan också bli så redan i början av nästa år att de sex partier som är för en könsneutral äktenskapslag enas i civilutskottet (det utskott som förbereder ärendet). Då har de ett gemensamt förslag som vid voteringen (omröstningen) i riksdagen placeras emot kd:s alternativ.

Hoppas jag varit tillräckligt pedagogisk så ni vet vad jag menade.

Bengt Held

söndag, december 07, 2008 1:47:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag måste säga att efter att ha läst artikeln du pekade på har ingenting egentligen hänt på 1 1/2 år.
Den tiden jag hållt mig borta från "HBT rörelse", Livets Ord och allt där emellan verkar tiden stått still.
Världen Idag kör samma taktik nu som då och framställer sig som offren.

En stor eloge till personer som dig som kämpar och slåss för sanningen. Jag hoppas att jag kommer tillbaka fullt ut och kanske kan hjälpa till.

söndag, december 07, 2008 10:35:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home