fredag, februari 27, 2009

Off topic 2: Varning för ProMedia Kontor & Data

Jag vill varna för ProMedia Kontor & Data, som försöker lura folk att köpa obeställda mjukvarupaket genom att skicka ut inbetalningskort som ser ut som fakturor med förfallodatum och allt. En kollega fick nyligen en av dessa bluffaktoror. Jag hoppas på en snabb insats från Sverker Olofsson och Plus. Här skriver branschorganet Dagens Media om saken.

12 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fick deras bluffutskick idag. Ringde dom och bad dem dra åt helvete. Skönt att se att andra också klarat sig undam deras usla bedrägeri.

fredag, april 03, 2009 3:14:00 em  
Blogger Ulf said...

Jag fick nämnda erbjudande i lådan idag. Blev heligt förbannad och ringde upp ProMedias kundtjänst. Till deras ( enda9 fördel kan nämnas att de faktiskt har en kundtjänst och att de i dett fallet svarade. han hette "Kevin2 som jag pratade med. Jag gick rakt på sak och sa att detta såg ut som en faktura och undrade hur många som blivit lurade. Dessuto mundrade jag varför det inte fanns någon som helst info om VAD man skulle betala för. Då sa "Kevin" att det handlar om en kampanj och att det var ett lexikon som kan kunde köpa ( för 2360 kr). Jag undrade då om någon anmält detta oseriösa företag. Han verkade oförstående... "Nej, vi är seriösa. Detta är bara en kampanj", blev hans svar. Jag hoppas fler reagerar. Ligg på! Protestera! Ring upp dem. Gör det jobbigt för dem. För de gör det jobbigt för oss... Speciellt för de stackare som blir lurade!!

onsdag, april 08, 2009 1:26:00 em  
Anonymous Anonym said...

Fick detta erbjudande idag på vårt företag. Skandalöst beteende av ProMedia Kontor & Data.
Att skicka ut ett "erbjudande" som ser ut som en faktura. Tack och lov var jag vaksam och blev inte lurad. Hoppas vi kan bidraga till att många andra inte heller blir lurade av detta företag

torsdag, april 09, 2009 11:03:00 fm  
Blogger Barbro said...

fick en "faktura" från ProMedia kontor & data idag. Det kan ju knappast vara lagligt att skicka erbjudanden som ser ut som fakturor, tur att man vet vad vi köper till företaget.
Barbro

måndag, april 27, 2009 4:12:00 em  
Blogger Hallongården said...

Tack vare denna sida så förstod jag att jag fått en bluff faktura
jag med Fy FN för såna här.När man börjar undra vad man har beställt
tänk att behöva lägga energi på sån här skit.
Tack för att denna sida finns.
Eva

måndag, april 27, 2009 5:24:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tack för denna sida, gjorde oss uppmärksamma på detta bluff-företag.

Roger

onsdag, april 29, 2009 10:28:00 fm  
Anonymous Anonym said...

tyvärr,

sitter vi många fler på vårt företag och personen som fick detta "erbjudande" trodde att jag hade beställt detta och betalade fakturan, har ringt dom 4ggr, varje gång är det ett nytt namn, niklas, ronny, lindkivist etc. Jag har dock kollat upp dessa personer de heter Ted Alexander Karlsson, Wallingatan 12a 3 tr 111 60 Stockholm, och den andra Antagligen hans bror, Bo niklas Karlsson Folkungagatan 71 116 22 stockholm. (jag lär ju inte se dessa pengarna igen, men om någon vet var dessa adresser ligger så kan ni ju knacka på och fråga vad dom håller på med!)

onsdag, maj 06, 2009 12:55:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag fick deras "erbjudande" idag och som tur är, är jag enmansföretag och vet vad jag beställer. Ringde dom och sa vad jag tyckte och tänkte samt att jag kontaktade polisen, de hade fått en massa samtal ang. detta företag. Alla som får ring och skäll ut dem samt ta kontakt med polisen även om de inte kan göra något just nu åt det pga att det står "erbjudande" och inte "faktura" på utskicket. Tyvärr tar detta en massa tid att hålla på med när det kommer bluffakturor men man kan göra det så surt som möjligt för sådana här företag genom att anmäla och kontakta dom.

/Uffa

tisdag, maj 12, 2009 1:21:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag fick deras sk erbjudande idag. Började Googla direkt och fick kontakt med den här sidan och mina aningar besannades. Kommer att polisanmäla.

Anders

måndag, augusti 17, 2009 5:48:00 em  
Anonymous Anonym said...

Fick nämda erbjudande idag. Googlade och fick fram denna sida. Tack för det. Ska ringa både dem och polisen. Är det verkligen lagligt med erbjudande som ser ut som en faktura. Det finns ju till och med förfallodatum på den.

Kicki

torsdag, augusti 20, 2009 1:26:00 em  
Anonymous Anonym said...

..fick en "faktura" från ProMedia Kontor&Data idag vi med.
Dock ej beställt något..

"Beskrivning Office 9PRO win ENG CD multilingual
1912:- + moms 478 = 2390:-

..i PYTTEliten text på baksidan av fakturan nämns att: Detta är inte en faktura utan ett anbud om att ingå avtal om köp av erbjuden produkt...
...HELA baksidan är full av småSmå rader.. undrar hur många som missar att det bara är ett "erbjudande.."

onsdag, september 23, 2009 2:28:00 em  
Anonymous Anonym said...

Usch vilket blufföretag - fick faktura idag på 2,390,- VARNING den är uppställd exakt som en faktura - även om det står företagskampanjerbjudande.

tisdag, september 29, 2009 9:21:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home