fredag, mars 27, 2009

Botten passerad...Titta på bilden. Den illustrerar Ruben Agnarssons ledare "Reinfeldts pyrrhusseger" i dagens Världen Idag. Artikeln handlar om homoäktenskapet och att riksdagen nu "avskaffar äktenskapet mellan man och kvinna". Syftet bakom homoäktenskapet påstås vara att "upplösa familjen som samhällets grundval". Den politiska processen bakom lagen jämförs (för femtioelfte gången) med inrättandet av rasbiologiska institutet 1921. Och så vidare. Vi har läst allt det där förut, gång på gång. Och det är samma lögner, samma demoniserande retorik, samma motsägelsefulla och ihåliga logik, samma falska analogier, samma skandalösa propaganda. Och så bilden...

9 Comments:

Blogger Leif Ekstedt said...

Det hade varit enklare om staten övertagit vigselrätten och i samband med hindersprövningen utfärdat vigselbevis.Eller skall det benämnas äktenskapsintyg?
De som inte tror på någon skapare
t.ex. ateister är väl inte sugna på
kyrklig bekräftelse?
De som vill ha en högtidlig välsignelseakt i kyrkan skall naturligtvis kunna få det.
Men frågan om vigselrätten skulle i det fallet vara av ringa betydelse. Det viktiga är att samfunden ställer upp med välsignelsehögtid. Därmed inte sagt att alla kyrkor skall göra som det sekulära samhället bestämt och inte genomföra välsignelse av paren.
Sedan är det upp till kyrkorna att välsigna enlig sin tro.
Räcker det med Svenska Kyrkan eller skall man lagstifta?
Tänk om staten sagt att alla parförhållanden måste genomföra en kristen vigselakt - vad skulle ateisterna säga då?

fredag, mars 27, 2009 12:25:00 em  
Blogger Lars Ewald Lenka said...

Tor,

Jag har full respekt för din åsikt avseende ledaren i dagens Världen Idag. Men att skriva "botten passerad" med hänvisning till en oantastlig bild förvånar mig. Bättre än så kan du. Du har väl sett dessa bilder miljontals gånger förut, du har även sett bilder på homosexuella par med barnvagn osv. Inget konstigt alls, vad jag kan se. Eller lägger du till några andra värderingar när du ser den här bilden?

fredag, mars 27, 2009 2:25:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Lars Ewald, bilden föreställer kärnfamiljen under attack, i snålblåst, underminerad - vad du vill. Det är ett vanligt motiv i dessa dagar, en antigaygrupp i USA kör med en lite mer explicit bild, där homolobbyn har ställt in kikarsiktet på kärnfamiljen... poff... Budskapet är att det könsneutrala äktenskapet på något sätt skulle hota eller på annat sätt skada den heterosexuella familjen. Och det är inte sant. Därav den passerade bottnen.

fredag, mars 27, 2009 2:48:00 em  
Blogger Lars Ewald Lenka said...

Spännande tolkning Tor,

Själv ser jag ett par som står under ett paraply, varken mer eller mindre. Några andra tolkningar lägger jag inte in men jag förstår väl inte bättre.

Du är visserligen konstproffs men om man anstränger sig för att se det man verkligen inte vill se så ser man det till slut. Bra jobbat, Tor.

Trevlig helg!

fredag, mars 27, 2009 3:50:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag är man, lever idag med ett äktenskap med en kvinna. Efter 1/5 kommer jag fortfarande att leva i äktenskap med samma kvinna. Vårt äktenskap kommer inte att påvekas ett dugg av att Tor, efter den 1/5, om han vill, rent lagmässigt kan benämna förhållandet till sin make för äktenskap.

Den person, vars äktenskap påverkas av att andra får lov att gifta sig, bör söka äktenskapsrådgivning snarast...

fredag, mars 27, 2009 4:44:00 em  
Anonymous Anonym said...

Right on AT!

fredag, mars 27, 2009 7:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Lars Ewald

"om man anstränger sig för att se det man verkligen inte vill se så ser man det till slut."

Om man anstränger sig för att INTE se det som visas så kan man säkert undvika det.

"Själv ser jag ett par som står under ett paraply, varken mer eller mindre. Några andra tolkningar lägger jag inte in men jag förstår väl inte bättre."

Att låtsas som om bilden ote är vald för att illustrera texten och vara en symbol blir ju närmas löljligt.
Hade man bara velat visa en allmän bild på "den ideala kärnfamiljen" så är det väl uppenbart att man valt en bild av typen "lycklig mamma,pappa,barn leker tillsammans i sandlådan".

fredag, mars 27, 2009 8:26:00 em  
Anonymous Lars Flemström said...

Det är bara kristdemokraterna och Leif Ekstedt som vill avskaffa äktenskapet mellan man och kvinna.

Nu har Ekstedt gjort sig till företrädare för ateisterna, och vill avskaffa äktenskapet mellan troende män och kvinnor, för att de ska bli likställda med ateisterna.

Blir nästa steg att avskaffa det kristna dopet, och ersätta det med en namnregistreringsceremoni hos Skatteverket. Begravninsgudstjänsten ska kanske ersättas med en avregistreringsceremoni hos Pensionsmyndigheten? Bort med allt kyrkligt! Ersätt sakramenten med meningslösa välsignelser! Varför inte passa på och även vägsigna affärsavtalet mellan sexköparen och den prostituerade? Så blir de prostituerade jämställda med gifta kvinnor!

Med respekt för att det finns troende kristna som inte har riktigt samma tro vill jag säga, att med en traditionell och sakramental (förbund inför Gud) äktenskapssyn, så är endast ett äktenskap mellan man och kvinna, som har ingåtts genom kyrkvigsel (ej välsignelseakt efter en genomförd "registrering") ett riktigt äktenskap. Och då blir det som lyder:

Bananer blir inte apelsiner för att de kallas apelsiner. Och apelsiner upphör inte att vara apelsiner för att bananer kallas apelsiner.

Så länge ingen inskränkning görs av kyrkornas vigselrätt, kommer det att förbli möjligt för man och kvinna att ingå riktiga äktenskap, även sedan homopar fått juridisk rätt att gifta sig.

Det är dom som skriker högst "Bevara äktenskapet" som försöker avskaffa äkgenskapet mellan man och kvinna. Med deras defaitistiska linje är allting slut efter 1 / 5, det finns inga strider kvar att utkämpa till försvar för den kristna tron. Återstår bara att kapitulera på alla fronter!

Själv är jag fullt upptagen med att försvara den traditionella kristna tron mot Jonas Gardells omtolkningar. Och det kommer jag att fortsätta med efter den 1 / 5.

lördag, mars 28, 2009 5:42:00 fm  
Anonymous TP said...

Jag ser en gammal man, hans dotter, och deras gemensamma barn i bilden.

lördag, mars 28, 2009 9:11:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home