tisdag, mars 10, 2009

EU-parlamentariker fördömer antigaykonferens i Uganda

Igår yttrade EU-parlamentets grupp för hbt-rättigheter stark kritik mot att ugandiska parlamentsledamöter medverkade på den antihomosexuella konferens som arrangerades i Kampala i helgen. Bland talarna fanns den amerikanske historierevisionisten Scott Lively..

- Det är mycket sorgligt att representatner för Ugandas parlament, som borde arbeta för alla medborgares rättigheter i Uganda, komprometterar sig själva så grovt genom att träffa människor som kämpar för att sprida hat och förminska andra människors rättigheter, säger Michael Cashman, ordförande för gruppen.


Uganda är ett av världens mest repressiva länder när det gäller homosexualitet. Homosexuella förföljs i samhället och i medier, och straffet för homosexuella handlingar är livstids fängelse. Den 6 mars i år fick ugandiern John Bosco Nyombi asyl i Storbritannien på grund av sin homosexualitet.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men det är väll bra att de har pli på sina homosexuella där, annars kan de bli som i Sverige, bögar och flator löper ju helt fritt här, utan övervakning.

SKärpning!

onsdag, mars 11, 2009 10:37:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Om Livets Ord och deras propagandaorgan Världen igår får som dom vill kommer vi hat ett Uganda liknande samhälle även i Sverige.

lördag, mars 14, 2009 9:13:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home