torsdag, mars 12, 2009

Katastrofer väntar landet...

Vi har hört det så oerhört många gånger förr. Estoniakatastrofen var en konsekvens av partnerskapslagen. Tsunamin var en konsekvens av tolerans mot homosexualitet, liksom elfteseptember-attackerna och Katrinakatastrofen. Så går det om ett land är upproriskt mot Gud. Då tar han sin hand från landet och släpper lös katastrofer.

Idag skriver Ruben Agnarsson ett blogginlägg om att införandet av könsneutral äktenskapslag kommer att innebära katastrofer. Han har framfört liknande hot förut, se t.ex. den här kommentaren. "Är Sverige redo för konsekvenserna?", frågar han sig:

Det behöver därför sägas att vi med detta beslut kommer att frånsäga oss Guds beskydd och välsignelse, som har varit grunden för Sveriges välgång i århundraden, och som har befriat och beskyddat vårt land och folk från krig, olycka och svårigheter.


Det är uppenbart att Agnarsson med sitt blogginlägg vill dra paralleller till den profetia som profeten David Wilkersson nyligen publicerat på sin blogg.

En katastrof som kommer att skaka om hela världen är nära förestående. Den kommer att bli mycket skrämmande. Alla kommer att skälva - även de mest gudfruktiga bland oss.

I tio år har jag varnat för att tusen eldsvådor kommer att blossa upp i New York City. De kommer att uppsluka hela storstadsområdet, inklusive delar av New Jersey och Connecticut. Stora städer runt om i USA kommer att få uppleva upplopp och rasande eldsvådor - sådana som vi såg i Watts, Los Angeles, för många år sedan.

Det kommer att bli upplopp och eldsvådor i storstäder över hela världen. Det kommer att ske plundring - även på Times Square i New York. Vad vi nu upplever är inte en konjunkturnedgång, inte ens en depression. Vi är under Guds vrede. I Psaltaren 11 står det skrivet:

"När grundvalarna raseras, vad kan det rättfärdige göra?" (vers 3)

Gud dömer de förödande synderna som har begåtts i USA och i andra länder. Han håller på att förstöra de sekulära grundvalarna.

[...]

Vad ska den rättfärdige göra? Vad händer med Guds folk?

Först ger jag ett praktiskt råd som jag har tagit emot för egen del. Om möjligt, lägg upp ett förråd för 30 dagar med livsmedel som inte förstörs, hygienartiklar och annat nödvändigt. I större städer kommer livsmedelsbutikerna att tömmas på en timme när tecknen på den förestående katastrofen blir synliga.

För vår andliga reaktion har vi bara två möjligheter. De stakas ut i psalm 11. Vi flyr "som en fågel till bergen". Eller, som David säger, "Herren är i sitt heliga tempel, Herrens tron är i himlen. Hans ögon ser, hans blickar prövar människan" (vers 4). "Hos Herren tar jag min tillflykt" (vers 1).

Jag kommer att säga till min själ: Ingen anledning att fly, ingen anledning att gömma sig. Detta är Guds rättfärdiga verk. Jag skådar Herren på tronen. Hans ögon är fyllda av mild, kärleksfull ömhet som vakar över varje steg jag tar. Jag litar på att han räddar sitt folk undan översvämningar, eldsvådor, katastrofer och prövningar av alla slag.

Lägg märke till att jag inte vet när dessa händelser inträffar. Men jag vet att det inte är långt borta. Jag har lättat mitt hjärta inför er. Gör vad ni själva vill med detta meddelande.

Gud välsigne och bevare er!


Nej, självfallet vet han inte NÄR dessa händelser inträffar. Och självfallet kan han inte berätta exakt VAD det är som ska hända. Då skulle man ju i efterhand kunna konstatera att han haft fel. Profetior av det här slaget fungerar som kvällstidningarnas horoskop, och fyller exakt samma funktion. Man häver ur sig något extremt luddigt, som kan appliceras på tusentals händelser, för att i efterhand kunna säga "Vad var det jag sa?". Gäsp.

Förresten: När har Herren skonat "sitt folk" undan "översvämningar, eldsvådor, katastrofer och prövningar av alla slag", som Wilkerson hoppas på? Gjorde han det under Tsuniamin? Estoniakatastrofen? Katrina? Nej, den som verkligen tror på Wilkersons profetia gör nog bäst att likt en fågel "fly till bergen". Dra till skogs eller ut ur landet, Agnarsson, om du verkligen tror på det du skriver.

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Det behöver därför sägas att vi med detta beslut kommer att frånsäga oss Guds beskydd och välsignelse, som har varit grunden för Sveriges välgång i århundraden, och som har befriat och beskyddat vårt land och folk från krig, olycka och svårigheter."

Snacka om att förminska våra förfäders och mödrars insatser för göra vår lilla del av världen till ett fritt, jämställd, rättvis och ett en fredlig land att bo i.

Agnarsson är som den där sci-fi författaren, kommer inte på namnet nu, som påstår att pyramiderna är byggda av utomjordingar och därmed förminskar människans förmåga att skapa utifrån sina egna villkor och möjligheter.

torsdag, mars 12, 2009 11:49:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Hej Tor,

David Wilkerson är en av få verkliga profeter i våran tid, han har tidigare profeterat om 1 & 2 irak krig, ekonomiska katastrofen, 09/11 för att nämna några av de profetior som har slaget in. Han hör också bland de som är ödmjukast i kristenheten- han gör avbön/ber om förlåtelse om han gör fel- till skillnad från många andra predikanter.

Du borde se att David Wilkerson står emot den form av kristendom som sprids av folk som ViD och LO.

David Wilkerson uttrycker sig lite slarvig i sin profetia, men det gör inte profetian osann.

torsdag, mars 12, 2009 12:14:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Profeterna "profeterar" inte om framtiden. Det är en fel-lästning och en fel-tolkning.

Profeterna talar till sin samtid i Guds namn: Så säger Herren!

Föreställningen om Sibyllor är utom-Biblisk, indo-europeisk Filosofi, Hellenism, o-gudaktig!

torsdag, mars 12, 2009 1:10:00 em  
Anonymous Anonym said...

Dessutom om alla "domedagsprofeter" haft rätt skulle jorden ha gått under för längesen och många gånger om.

"David Wilkerson är en av få verkliga profeter i våran tid, han har tidigare profeterat om 1 & 2 irak krig, ekonomiska katastrofen, 09/11.."

När var och hur?

Men visst låt oss säga att han lyckades få in ett par träffar, beroende på hur man tolkar dessa "profetior", så bland de hundratals profetior som David Wilkerson förutspått, hur många har han träffat rätt?

Jag skulle kunna komma med ett par förutsägelser varenda vecka i ett års tid, nog skulle jag få rätt minst ett par gånger beroende på hur man tolkar mina förutsägelser.

torsdag, mars 12, 2009 3:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor skrev:
"Nej, den som verkligen tror på Wilkersons profetia gör nog bäst att likt en fågel "fly till bergen". Dra till skogs eller ut ur landet, Agnarsson, om du verkligen tror på det du skriver."

njaa... nu tror ju Ragnarsson på att han tillhör Guds utvalda folk...,

"Hans ögon är fyllda av mild, kärleksfull ömhet som vakar över varje steg jag tar. Jag litar på att han räddar sitt folk undan översvämningar, eldsvådor, katastrofer och prövningar av alla slag."

...precis som de som korsfäste Jesus.

Det måste vara lite problematiskt ur ett rent teologiskt perspektiv, att "profetera" om "domedagen" eftersom Jesus dog på korset för våra synders skull för att rädda världen och människorna, och människorna är inte räddade än med tanke på alla sjukdomar, svält, förtryck, krig, förföljelser osv..

Så om man ska tolka bibeln så väntar Gud på att alla ska omvändas, rent konsekvensmässigt innebär det att en endaste ateist räcker för att rädda världen från Gud vredesmod. ;)

torsdag, mars 12, 2009 4:27:00 em  
Anonymous Anonym said...

Nej, att hitta på en "profetia" är inte så svårt. Det pågår ju jämt och ständigt konflikter och krig någonstans på jorden och inträffar naturkatastrofer med jämna mellanrum (pga helt naturliga orsaker). Det gör att dessa sk profetior kan passa in lite närsomhelst, lika gärna på 1700-talet som på 2000-talet. Passar det inte in på Europa så kanske det passar in på Amerika...

Det verkar vara en egenskap vi har, att vi gärna vill kika bakom hörnet och vill veta vad som ska hända i framtiden. I det antika Grekland hade man oraklet i Delfi, och i den kristna världen på 2000-talet har man självutnämnda "profeter" som Wilkinson! De ger sig själva makt genom att komma med "profetior" som kan skrämma folk. "Konstigt" nog följer de sällan sina egna uppmaningar om att bunkra konserver och dra till skogs inför en påstådd annalkande fara...
/Emma

torsdag, mars 12, 2009 5:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

En ödmjuk kristen undrar varför Kalifornien i USA hade den största naturkatatrofen någonsin i form av just skogsbränder i höstas, precis efter det att befolkningen röstade att förbjuda homosexuella äktenskap samt även att upplösa de 18 000 sådana som ingåtts sedan HD i Kaliforniern gjorde det möjligt.

Nu, skulle inte Gud då istället ha blivit glad och låtit det regna Manna över Kalifornien? Kan kanske Reuben och andra olyckskorpar förklara varför Gud vart så vred när nu folket i Kalifornien röstade mot lika rättigheter för sina homosexualla bröder och systrar och inte glad? :-)

torsdag, mars 12, 2009 7:41:00 em  
Anonymous Anonym said...

Wilkerson är på sin höjd en skicklig analytiker, som får rätt ibland. Att förutsäga en kris för bilindustrin några decennier efter varvskrisen är knappast profetiskt.

En del evangelikala kristna ägnar sig åt sådana spekulationer. Och vanligen utmålas Katolska kyrkan, snarare än de homosexuella, som "den stora skökan" som ska få den nuvarande världsordningen på fall. Färgen purpur, som katolska biskopar av någon anledning gärna klär sig i, är särskilt farlig.

Egentligen handlar det om att förutsäga yttersta dagens ankomst, då Gud skall återuppväcka dem som varit troende under sina jordeliv. Borde vi inte vara tacksamma mot alla dem som bidrar till att den dagen rycker närmare?

Det finns en profetia som säger att den nuvarande påven är den näst sista påven innan slutstriden brakar loss. På hemmaplan finns en profetia om en förestående sovjetrysk invasion av Sverige på grund av aborterna. Först måste väl Sovjetunionen återupprättas.

Det kan dock finnas en kärna av sanning i sådana spekulationer: droppen urholkar stenen. Men jag tror nog att den heterosexuella majoriteten bidrar med fler synder än den homosexuella minoriteten.

Den här typen av privatuppenbarelser urholkar den traditionella "konservativa" kristna tron, som säger att allting väsentligt redan är uppenbarat, att det är kyrkans traditionella lära som vi ska hålla oss till.

De kanske inte tänker på det själva, men de som okritiskt anammar de självutnämnda profeternas budskap, legitimerar indirekt den principlösa teologi som t.ex. förnekar den traditionella syndaläran. Vilken "profet" ska man tro på?

torsdag, mars 12, 2009 9:11:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Sanna:
Du kan ju läsa Stöt i Basunen och Fästen är över. God och nyttig läsning...men se även John Piper's reflektion av D. Wilkerson profetia på min blogg...jag som Piper tycker Bibeln är tillräcklig skrämmande- om man inte ska begynna med skrämselpropaganda...men jag har också respekt för D. Wilkerson- han är en fin och ödmjuk predikant- mycket olikt allt det andra från USA.

lördag, mars 14, 2009 3:09:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Den där gud han måste ha fullt upp med att bevaka alla parlament världen över, och ha koll på precis varje omröstning och beslut, för att kunna utmäta straff för de som går emot hans vilja. Han skulle haft det lugnare om han aldrig hade skapat de där olydiga människorna, som envisas med att tänka själva och använda det förnuft som han givit dem.
/Emma

lördag, mars 14, 2009 11:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor, din kommentar visar att du inte verkar ha någon större insikt om det andliga perspektivet och vad profetior egentligen. Det är ingen anklagelse mot dig andra belackare på den här bloggen. Det är bara så den icke-troende oftast ser på profetior.

I Nya testamentet står det bland annat ungefär så här: ”Andliga frågor måste förstås på ett andligt sätt”. Den andliga horisonten måste förstås och tolkas med ledning av Guds helige Ande.

Du raljerar med att David Wilkerson inte kan ange den exakta tidpunkten för de här händelserna och får honom att framstå som en bluffmakare. Men självklart kan han inte av egen vilja ge mer upplysningar än vad den helige Anden har uppenbarat för honom.

Av andra inlägg på den här bloggen framgår dessbättre att Wilkerson inte är en bluffare, utan en högst ödmjuk, trovärdig och sanningsenlig Guds tjänare. Den som tar del av hans profetiska budskap inser också ganska snabbt att profetiorna har fallit in och att det knappast kan bokföras på slumpens konto.

Ett exempel är David Wilkersons bok ”Synen”. Den väckte stor uppmärksamhet när den kom 1973 och sålde i miljonupplagor världen över. Han beskrev olika världskatastrofer - exempelvis drastiska väderförändringar och skenande omoral - som skulle inträffa framöver. Vissa saker inom kort, annat längre fram, men "alltsammans kommer att hända i vår generation", skrev Wilkerson.

Pastor Holger Nilsson har ett stort intresse för de här frågorna. På sin sajt för tidskriften ”Flammor” har han just nu flera färska artiklar som belyser flera av David Wilkersons profetior i böckerna ”Synen” och ”Stöt i basunen”. Jag tror inte att Holger Nilsson misstycker att jag här citerar en av hans artiklar, ”Finanssystemet i gungning” (http://www.flammor.com/tidstecken/tidstecken114.asp):


I finanskrisens spår ställs frågan: Har vi nu sett början till en ny ekonomisk världsordning?

Det som vi nu upplever är en historisk ekonomisk kris som drabbar världen. Rubriker talar sitt tydliga språk: ”Världshistoriens största nedgång”, ”Största börsraset i historien”, ”Finansvärldens 11 september”, är något av det som uttrycks om det som nu sker. Det som börjat i USA sänder chockvågor över hela världen. Regeringar i olika länder har fått gå in med enorma belopp för att rädda banker och finansinstitut. Människor våndas över sina besparingar, folk tar ut pengar från banker och många har i ett enda slag sett sin förmögenhet rasa samman.

Räddningspaket sätt in, men trots detta så är den ekonomiska obalansen något som ändå kommer att pågå framöver. Frågan är hur detta kommer att sluta? Har vi sett början till ett nytt ekonomiskt system som är profetisk förutsagt? En som varnat för att en ekonomisk förvirring skulle komma, det är David Wilkerson. I sin bok ”Synen” så profeterar han detta:

”Utvecklingen leder till att frågan om ett nytt världsomspännande penningsystem tas upp. Fastän dollarn ser ut att stärka sitt grepp alldeles innan den kommande stora recessionen, utvecklas en ny kris som kommer att skaka hela finansvärlden. Jag tror att vi får se ett återuppväckt romerskt imperium som slutligen blir basen för en världsledare som uppstår för att försöka få ordning på världens affärer.

Utan tvivel kommer han att skapa ett kreditkort som gäller över hela världen. Osynliga nummer fästs på pannan och armen som bara kan upptäckas genom fotoskopisk avläsning. Numren kan tänkas utgöra 3 grupper med 6 nummer i varje grupp. Alla som vill köpa och sälja kommer att tvingas ha detta. Ett världsomspännande kreditsystem kommer att utvecklas så att länder kan utnyttja enorma krediter.” Slut citat.

I en senare utgiven bok, ”Stöt i basunen” (från 2001), skriver han följande:

Snart, mycket snart, blir vi indragna i en ekonomisk mardrömskris. Vilka fasansfulla nyheter vi kommer att få höra! "Du som bor vid stora vatten och är så rik på skatter, ditt slut har nu kommit, din vinningslystnads mått är fyllt." (Jer. 51:13)

Amerika kommer att stå inför en tid av masshysteri när banker slår igen, finansinstitut går omkull och vårt ekonomiska system inte längre går att styra. Guld och silver kommer att förlora sitt värde. ´Man skall kasta sitt silver ut på gatorna och räkna sitt guld som orenlighet. Deras silver och guld skall inte kunna rädda dem på Herrens vredes dag, de skall inte kunna mätta sig med det eller fylla sin buk med det, ty det har varit för dem en stötesten till missgärning.` (Hes. 7: 19)

Det kaos som blir följden av detta kommer inte att kunna stoppas av vår regering. Hesekiel varnade: ”Folket i landet" skall stå där med darrande händer. Jag skall göra med dem efter deras gärningar och skipa rätt åt dem som rätt är åt dem, och de skall erfara att jag är Herren.` (Hes. 7:27)

Dessa profetior avslöjar Guds dom över onda nationer. Du kan gärna fnysa åt det här, men den fruktan som vi har undanträngt för en fullständig kollaps, kommer snart att vara en tragisk verklighet. Vår ömtåliga välfärd kommer att spricka och snart inser även de mest "optimistiska" att en fullständig kollaps inte går att förhindra.

Senatorer och kongressmän kommer att förstummas när de förstår att de inte kan stoppa denna vansinniga utveckling som slutar i kaos. Affärsmän, politiker och ekonomiska rådgivare kommer att förskräckas över de konsekvenser ett sådant tillstånd får.” Slut citat.

För David Wilkerson och många av de som läst hans böcker, kommer det som nu sker, inte som en större överraskning. Att också detta utlöstes just nu var inte heller överraskande. Inte heller att det stora bakslaget och raset utlöstes just den 29 september. Det har gått ut profetriska varningar om att just denna dag skulle kunna bli av avgörande betydelse och inledning på en svår tid.

Hundratusentals av människor hade tagit del av detta budskap som förmedlats via olika webbsidor och program som nått profetiskt intresserade. Den 29 september började det judiska nyåret på kvällen vid solnedgången. Det var just denna kväll som senaten röstade ner sparpaketet som kom att utlösa denna historiska nedgång och oro på finansmarknaden. Intressant är att också notera att Frankrikes president Sarkozy samma dag meddelade att det är dags få en ny ekonomisk finansordning i världen och att han kommer att kalla till ett toppmöte för att lägga grunden för detta.

Den som studerat Bibelns profetior vet att det kommer en ny ekonomisk världsordning. Denna kommer att leda till begränsningar och en kontroll över människor, ett antikristligt system. För att detta skall komma så har man sett det så att någon form av kris måste till, för att detta nya system skall bli en verklighet.
 
Frågan är bara om det vi nu ser är inledning till detta, eller om det kommer senare. Ett är i alla fall säkert: Det kommer – Bibelns profetior kommer att få sin totala uppfyllelse. Det är därför det är av sådan vikt att vi är insatta i och tar vara på vad dessa profetior har att säga oss. Sådan är också Bibelns uppmaning: ”Salig är den som läser upp och saliga är de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som är skrivet i den. Ty tiden är nära.” Upp. 1:3.
 
Publiceringsdatum: 2008-10-01
Författare: Holger Nilsson


Läs gärna även de här lika intressanta och angelägna artiklar av samme Holger Nilsson:

”Från kontanter till kontroll”. Den finns på den här länken: http://www.flammor.com/tidstecken/tidstecken113.asp

söndag, mars 15, 2009 4:26:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Emma, om du är samma ”Emma” som på en annan tråd på Tor Billgrens blogg bekänner sig som troende ateist, så behöver du knappast bekymra dig om Guds arbetsförmåga. Den typen av funderingar om Gud är ju typiska för den ”världsliga” och ateistiskt troende människan.

Tillåt mig här att bjuda på ett avsnitt från predikanten Ray Comfort:

”Biblisk förkunnelse är alltid, utan undantag, lag till de stolta och nåd till de ödmjuka. Du ser aldrig att Jesus ger evangeliet, de goda nyheterna, korset, vår Guds nåd till en stolt, arrogant, självrättfärdig människa. Med lagen bryter han ner det hårda hjärtat och med evangeliet helar han det förkrossade hjärtat. Varför? Därför att han alltid gjorde det som behagar Fadern. Gud står emot de högmodiga och ger nåd åt de ödmjuka (Jak. 4:6; 1 Petr. 5:5). Bibeln säger att ”HERREN avskyr de högmodiga” (Ordspr. 16:5).

Jesus förklarade för oss vilka evangeliet är till för. Han sa: ”Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga, de fångna, de förkrossade och de blinda” (Luk. 4:18). Detta är andliga uttryckssätt. De fattiga i anden (Matt.5:3). De förkrossade är de ödmjuka (Jes. 57:15). De fångna är de som Satan håller fångna så att de gör hans vilja (2 Tim. 2:26), och de blinda är de som denna världens gud har förblindat, så att inte evangeliets ljus ska stråla på dem (2 Kor. 4:4). Bara de sjuka behöver en läkare (Mark. 2:17), och endast de som är överbevisade om sjukdomen kommer att sätta värde på och tillägna sig ett botemedel.”


Hela artikeln (”Kärlek till sanningen - Kristen apologetik och teologi”) finns på den här sajten: http://www.kts.just.nu/


"Ty Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen" (Rom. 1:18).

söndag, mars 15, 2009 4:49:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Kefas-JDFK och Gunnar Johansson.

En snabb fråga, vad är er åsikt om Nostradamus och hans förutsägelser?

söndag, mars 15, 2009 9:58:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Kefas

Du säger att Wilkerson ber om ursäkt om han har haft fel. Det räcker inte enligt Bibeln. En person som profeterar fel är en falsk profet.

söndag, mars 15, 2009 11:15:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Flemström

Intressant inlägg om skökan. Särskilt Maranatafolket är förespråkare för teorin om att påven är antikrist. Här på hemmaplan har vi Pierre Enbert, som hävdar att det är EU som är skökan.

söndag, mars 15, 2009 11:18:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Gunnar Johansson

Märker du inte att valet av den 29 september som utgångspunkt för finanskrisen är fullständigt godtyckligt? Varför skulle det just vara senatens nedröstning av sparpaketet som ses som den utlösande faktorn? Krisen började ju långt, långt innan.

söndag, mars 15, 2009 11:25:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tor, jag är själv bara lekman i de här frågorna. Därför lät jag dina två invändningar gå vidare till pastor Holger Nilsson i Vetlanda. Han är utgivare av den profetiskt inriktade tidskriften Flammor.

På din fråga angående ditt påstående om att datumet den 29 september (2008) som utgångspunkt för finanskrisen är "fullständigt godtycklig" hänvisar Holger till artikeln "Svåra tider" från Flammor:


"Den globala krisen som världen nu genomgår är inte överraskande. Profetiska signaler hade kommit tidigare, att under hösten skulle en svår tid för världen inledas.

Varningen innebar också att det skulle kunna hända något vi det judiska nyårets ingång den 29 sept. i höstas. Därför var det med en viss spänning som många gick detta datum till mötes.

Inför det ville vi höja ett varningens finger. Vi skrev på Flammors baksida med stora bokstäver: ”Världen står inför stora förändringar. Bibelns profetiska ord vill upplysa och vägleda.”

Hände det då något denna dag? Det judiska nyåret inbröt mellan kl 17 och 18. Endast några timmar senare röstas det första sparförslaget ner i USA. Detta blev avgörande. Från den stunden var den globala krisen ett faktum.

Hur avgörande denna dag var skildrades i TV-programmet Dokument utifrån den 23 nov. I programmet intervjuas ekonomen Elie Cohen, hur han reagerade då han fick beskedet att sparförslaget röstats ner.

Han sa så här: ”Det här är början på katastrofen. Krisen är utom all kontroll.” Kommentatorn till programmet säger om den 29 sept: ”Kurserna störtdyker. På New York-börsen sjunker Dow Jones med 700 punkter under en enda handelsdag. Det är en avgrund, ett historiskt rekord.”

Världen skakas av en kris, hela det finansiella systemet skakas om i sina grundvalar. En som bättre än de flesta förstår vidden av det som nu sker, är årets nobelpristagare i ekonomi Paul Krugman. Han säger: ”Finanskrisen gör mig jätterädd”.

Denna oro delas av många som får gå från hus och hem och andra som i stora skaror blir uppsagda från sina arbeten. Det som vi nu bevittnar är ändå bara början på en kris som kan bli både långvarig och betydligt djupare.

I en profetisk förlängning kan krisen bana väg för det nya ekonomiska system som Bibeln profetiskt varnar för. När finanskrisen är över kommer inget att vara som förr säger Tysklands tidigare utrikesminister Joschka Fischer. Hur kommer det då att bli?

Politiker talar nu om en ny genomgripande världsordning och ett nytt ekonomiskt system. Båda dessa scenarier kan också utläsas i det profetiska ordet, att de skall förverkligas i det sista avgörande tidsskeendet.

Det finns anledning till profetisk vaksamhet inför
det som sker nu.

Publiceringsdatum: 2009-03-02
Författare: Holger Nilsson


I en fråga till "Kefas" hävdar du att han uppgett att David Wilkerson skulle ha bett om ursäkt "om han har haft fel". Enligt din uppfattning skulle Wilkerson därmed vara en "falsk profet".

Riktigt så enkelt är det nog inte att avfärda Wilkerson och hans tillförlitlighet. Så här förklarar Holger Nilsson saken för mig:

"När det gäller Wilkerson så har jag inte sett honom säga så här, men det kan han ha gjort. Ibland kan ju det man upplever vara svårt att tolka exakt rätt.
Det är så när någon bär fram profetiska budskap så är de sällan hundraprocentiga på grund av vår mänskliga natur kan färga budskapet.

Det är nog inte många som skulle våga säga att Wilkerson är en falsk profet, hans budskap har i allt för mycket fått sin uppfyllelse. Det finns ju alltid de som kristiserar och inte minst blir en profet kristiserad, det är i princip ett tecken på att man verkligen är en profet. Det kan man se av Bibelns profeter vilket motstånd de mötte, inte minst från de religiösa utan andligt liv."

tisdag, mars 17, 2009 12:56:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home