måndag, mars 30, 2009

Queer Magazine & Community

Jag vill tipsa om relativt nystartade Queer Magazine & Community, som beskriver sig som en "fristående och porrfri social nätverkssajt för HBTQ-personer och våra vänner". Adressen är www.queermagazine.se.

10 Comments:

Blogger Michael G. Helders said...

På tal om något annat: United Methodist Church, med sina 7.9 miljoner medlemmar har tecknat ett avtal/letter med National Gay and Lesbian Task Force en s.k. "Employment Non-Discrimination Act"

måndag, mars 30, 2009 10:35:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Vad tycker du om det då?

tisdag, mars 31, 2009 4:34:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Hej Tor, jag skrev va jag tyckte på min blogg. Jag är för att alla ska ha lika rättigheter, men vänder mig emot särbehandling. Va tycker du själv?

tisdag, mars 31, 2009 5:25:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag ska gärna svara på din fråga, men först måste jag veta vad du menar med att hbt-personerna får "bättre" rättigheter än andra, som du skriver i ditt inlägg.

tisdag, mars 31, 2009 5:31:00 em  
Anonymous Clapham said...

och där försvann Kefas igen... Poff!

tisdag, mars 31, 2009 7:05:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Haha jag försvinner inte...men jag sitter inte på datorn 24/7.
- har också ett spädbarn med spädbarns kolik- så omöjligt för mig att sitta konstant...sen gör jag lite andra saker också- har ett IRL med andra ord :)

Tor:
"Bättre" ser jag sådana saker som "hets mot folkgrupp" och sådana lagar- jag är helt för att man inte ska få hota att mörda människor (såsom exempel Stoppa Matchen marschen gjorde i Malmö), men om jag exempel anser att homosexuella utgör en cancer svulst i samhället- så måste jag få lov till att yttra va jag tycker och tänker. Tycker yttrandefriheten måste komma först i ett demokratisk samhälle, och jag är rädd för att speciella lagar för att beskydda olika minoriteter i samhället vill endast begränsa yttrandefriheten (och därmed också religionsfriheten)- här vände jag mig också emot när Norge önskade ge kristna speciella rättigheter.

Du själv har som motto "argumentation enda sättet"- om argumentation är det enda sättet, så måste det också vara lov att yttra det man själv är överbevisad om. Och jag tror lagar som till det yttra skyddar minoriteter endast kommer ge motsatt effekt i längden, både när det kommer till ökad främlingsfientlighet, homo fientlighet, som yttrande och religionsfriheten.

Hur ser du själv?

tisdag, mars 31, 2009 9:55:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag tycker i stort sätt som du. Som jag så ofta har påpekat på bloggen, tycker jag att hetslagarna är problematiska. Men OM de ska finnas, tycker jag att det är rimligt att även hbt-personer inkluderas i paragraferna tillsammans med trosbekännesle, etnicitet etc. Vad tycker du, Michael. Ska hela lagen bort? Ska det bli lagligt att hetsa mot svarta, judar, homosexuella och kristna? Eller ska bara vissa delar bort?

onsdag, april 01, 2009 9:13:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Jag tycker nog hela lagen borde gå bort. Däremot skulle jag gärna sett strängare lagar för hot (det är inte alltid straffbart att hota). Jag tycker det borde vara straffbart att göra såsom du ser här: http://www.youtube.com/watch?v=bC0GyR9HY3g om man så hotar på samma sätt mot någon form av grupp eller människa.

Men kanske vi inte ser så olika?

onsdag, april 01, 2009 12:51:00 em  
Blogger Johan said...

Man kan tycka vad man vill om detta, och att yttrandefriheten är viktigast, men varför är det inte en konsekvent linje i resonemanget från konservativa kristna? Det har ju faktiskt visat sig att man får säga att homosexualitet är en cancersvulst på samhällskroppen utan att man blir fälld om man som kristen säger det. (Frågan är då varför ni fortsätter hävda att ni inte får säga det). Men jag betvivlar att man inte blivit fälld om man sagt att kristna, judar, muslimer eller svarta etc är cancersvulster på samhällskroppen (inte för att jag håller med om en dylik slutsats). Så frågan är egentligen vem som har störst rättigheter, kristna eller hbt-personer, med tanke på hur mycket negativt man får lov att yttra om olika grupper av människor som båda är minoriteter. Lägg till alla hot och hatbrott som hbt-personer får leva med, något som är en ytterst ovanlig realitet för kristna i Sverige och västvärlden.

torsdag, april 02, 2009 4:55:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Kefas

Så du vill ersätta hets-mot-folkgrupp-lagen med en hot-mot-folkgrupp-lag? Du vill att det ska vara OK att säga att homosexuella är cancersvulster, men förbjudet att hänvisa till ett antikt slag mellan judar och muslimer? Kan du förklara närmare hur du tänker?

torsdag, april 02, 2009 7:01:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home