tisdag, mars 10, 2009

Tips: Arabiskt hbt-initiativ

På söndag, den 15 mars håller gruppen Arabiskt HBT Initiativ möte (i Stockholm, skulle jag tro). Nedanstående text kommer från gruppens presentation på Qruiser:

Vi är en grupp som är intresserade av att starta ett arabiskt initiativ inom organisationen Mellanöstern Nordafrikagruppen (läs mer om organisationen på www.menagruppen.se )

Vi vill diskutera metoder för engagemang samt ta initiativ till internationella projekt mellan olika arabiska HBT-grupper i Europa och driva HBT-rättigheter i arabvärlden. En av målsättningarna är internationellt engagemang (arrangera seminarium, utbyten tillsammans med andra länder m.m.).

Vi vill även arrangera interkulturella evenemang så som filmvisningar och festarrangemang öppna för allmänheten och sprida en positiv bild av arabisk kultur. Inom projektet planerar vi att arrangera ett ”Arab LGBT Gathering” i Sverige och delta på ett ”Arab LGBT Gathering” i Köpenhamn och framtida ”Arab LGBT Gatherings” med arabiska grupper i Europa och i Arabvärlden.

Är du intresserad att vara med?
Kontakta oss i projektgruppen, enklast genom att skicka ett mail till arabinitiative@gmail.com så berättar vi mer. Skriv en kort presentation vad du är intresserad av och vad du kan bidra med.

Du behöver inte vara (öppet) HBT för att vara med och mail som skickas till oss behandlas konfidentiellt. Organisationen som projektet drivs inom är en allmän organisation så du förknippas inte automatiskt med vara HBT om du väljer att vara med.

I gruppen behandlas alla med integritet, respekt och värdighet.

Söndag 15 mars kl 14 ses gruppen.

Hälsningar projektgruppen
Ali, Tanya och Ammar


Jag hoppas det blir ett lyckat möte och önskar lycka till med det fortsatta arbetet.