onsdag, april 22, 2009

Bloggande "kd-politiker" orsakar problem för partiet.

Av BENGT HELD

Bloggen har orsakat skratt bland vissa besökare, förfärade kommentarer bland andra och nästan förtvivlan på kristdemokraternas partikansli. Det är bloggen "Inger Johansson kristen, ödmjuk men rättvis" det handlar om. Kd-loggan är där visserligen men Inger Johansson är fejk.

Det som möjligen är pinsamt för kd är att så många gissar att Inger verkligen är kd-politiker. På bloggen kan man hitta bl.a. följande.

Idag fick jag e-post från min väninna Inga-lill som är på missionsarbete i Liberia. Hon berättar att barnbibeln är mycket omtyckt och att 100% av byborna har tagit till sig evangeliet om Jesus Kristus. Detta har lett till att byborna numera kan äta sig mätta och att barnen kan få hjälp med sin utbildning.

Visste ni att det idag finns 2,5 miljarder “människor” som aldrig har hört talas om Jesus Kristus!? Om man tänker efter så är det inte speciellt konstigt att den Afrikanska kontinenten ser ut som den gör: hunger, svält, matnöd, AIDS, analfabetism och lässvårigheter.

Inga-lill låter hälsa att vi här hemma skall ha med henne i våra böner.


Det som egentligen är mest komiskt är att kolla de arga kommentarerna som på allvar bemöter uttalandena på bloggen.

Det viktiga för kristdemokraterna nu borde vara att än tydligare markera mot homofientliga politiker som Lennart Sacredeus. Och dessutom säga ja till en könsneutral äktenskapslag och närståendeadoptioner för samkönade par, den senare reformen syftar till att ge trygghet åt de barn som redan är i homofamiljer.

Att kd kan ha svårare för internationella homoadoptioner och inseminationer för lesbiska kvinnor är väl sannolikt och jag förväntar mig inte att de ska säga ja till de två reformerna de närmaste åren. Men om partiet inte blir HBT-vänligt som övriga riksdagspartier så lär många även i valrörelsen 2010 kunna göra satir som karikerar kd-politiker som lätt galna kristna extremister.

6 Comments:

Blogger Michael G. Helders said...

Que??

onsdag, april 22, 2009 12:00:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Que är spanska och betyder vad?.

Bengt

onsdag, april 22, 2009 12:29:00 em  
Anonymous Tamara said...

Bengt: Jag har förstått att det för dig ser ut som att du har samma punktstorlek på citaten som Tor har, men på åtminstone min skärm är citatet i detta inlägg i så liten stil att det faktiskt är svårt att läsa. Citatet i inlägget under ("Inkonsekvent policy i församlingar") är däremot i större, mer läsarvänlig storlek. Jag vet inte var problemet ligger, men jag tror inte att det har med min dator att göra eftersom fler har uppmärksammat detta.

Vänligaste vårhälsningar från Norrland.

onsdag, april 22, 2009 12:44:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Tamara

Tack för du skrev det. Jag har försökt åtgärda det men har inte hittat ännu varför det ibland blir fel. Jag och Tor får försöka igen.

Bengt

onsdag, april 22, 2009 1:50:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, det säger väl en del att så många tog det på allvar. Inte direkt smickande för KD...
/Emma

onsdag, april 22, 2009 1:53:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Åh, det får mig att minnas tiden med Svensk-finska församlingen i Sundsvall. Och när jag söker på sajten nu, verkar den ligga uppe igen: http://welcome.to/sffs/ Märker att den är lite labil, mycket popupskit och sånt... Men läs gärna texten om varför Rigmor avbröt diskoteket. En modern klassiker.

onsdag, april 22, 2009 9:50:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home