söndag, april 19, 2009

Farliga homopingviner i USA.

Av BENGT HELD

Sydsvenska dagbladet har idag en notis på kultursidorna i papperstidningen om den lista som American Library Association sammanställer över de böcker som får mest klagomål på biblioteken i USA.

De berättar att ny på listan är boken Flyga drake som bl.a. har sexscener. Kanske inte så oväntat att en del pryda människor klagar då.

Men här är det mest intressanta, och absurda. Etta på listan, för tredje året i rad dessutom, är boken And tango makes three. Det är en barnbok av Justin Richardson och Peter Parnell som handlar om pingvinhannarna på New Yorks Central Park Zoo som blev ett par.

I USA sprider högerkristna grupper homofientlig propaganda mot den här typen av böcker. Resultatet blir att många föräldrar klagar när de besöker bibliotek trots att de ju inte är tvungna att låna boken till sina barn. Men tydligen kan det skada ett barn något hemskt att konstatera att alla pingvinpar inte är hetero.

Förresten varför ska högerkristna grupper stanna där? Det värsta för dem måste ju vara att alla pingviner, homo eller hetero, är nakna utan några som helst kläder på bilderna i barnböckerna. Vilka inspirationer kan inte det ge ett oskyldigt barn? Klaga igen.

3 Comments:

Anonymous Feedback66 said...

Haha, det är klart de inte gillar boken, den gör det väl svårt att påstå att homosexualitet är onaturligt och därför inte förekommer bland djur.

söndag, april 19, 2009 8:04:00 em  
Anonymous Sanna said...

Det är ju den vanliga strategin från höger- och värdekonservativa kristna med en politisk agenda, bränn sanningen och ljug i Guds namn.

söndag, april 19, 2009 9:21:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ha, den notisen hade jag missat, tack för det.

tisdag, april 21, 2009 1:54:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home