måndag, april 06, 2009

FN-länder attackerar Uganda enligt minister.

av BENGT HELD

Ugandas "etikminister" (sic!) James Nsaba Buturo måste vara en av de mest obegåvade ministrarna i någon regering. Eller så är han en av de mest lögnaktiga. Den brittiska gaysiten Pinknews berättar att han anklagar några länder i FN för att ha som mål att sprida homosexualitet till andra länder.
Så här säger "etikminister" Butoro.

At the United Nations there are attempts by some nations to impose homosexuality on the rest of us. We have learned that they want to smuggle in provisions on homosexuality.

Inte nog med det. Han försvarar dessutom Ugandas nuvarande totalförbud för samkönade relationer, även för vuxna i privata hem.

Yesterday I spoke to [Uganda's UN] ambassador Ruhakana Rugunda and reminded him of Uganda's position, which opposes legalisation of homosexuality. It is the duty of Ugandans to be vigilant because agents of immorality are busy using all lies and deceptions to hurt our society.

"Omoralens agenter", FN-länder försöker "smuggla in regler" till oskyldiga stackare som Buturo och Uganda.
Dags att nominera honom till Årets konspirationsteoretiker?

21 Comments:

Anonymous Björn said...

Motbjudande, vad som dock är ännu mer motbjudande är att delar av den svenska "bokstavskristenheten" uppmuntrar och stödjer Ugandas uppenbart homofobiska regering och dess förakt för mänskliga rättigheter.

Alldelse nyss så exporterade man ju ärke homofoben Åke Green som ju höll någon typ av tal där.

Pinsamma Uganda och pinsamma representanter för den svenska kristenheten.

måndag, april 06, 2009 12:47:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Björn

Åke Green höll föredrag i Etiopien. Det var Exodus International som skickade en representant till Uganda under den antihomosexuella konferensen som hölls där i mars.

Att det är motbjudande, håller jag med om. Motbjudande, kärlekslöst och livsfarligt. Det pågår en ny förföljelsevåg av homosexuella i Uganda just nu, till följd av konferensen.

måndag, april 06, 2009 12:52:00 em  
Blogger Jay said...

...som om Ugandas "society" skulle vara något att värna om...

måndag, april 06, 2009 1:38:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Är det någon som vet om/hur Buturo är släkt med diktatorn Museveni?

För det är ju så det brukar gå till i korrumperade länder.

Härskarna litar inte på någon som inte är släkt - och den här jeppen verkar inte ha kommit fram på meriter direkt...

måndag, april 06, 2009 1:58:00 em  
Anonymous TP said...

Självklarheten med vilken man uttalar sig om homosexualitet som någon typ av hatt som man kan ta på och av efter tycke och smak, importera utifrån osv., vittnar om en djupt liggande missinformation i vissa lokala (regeringskansli) eller mer globala kulturer (religioner etc). Med fel hypoteser om verkligheten kvittar det vad omgivningen säger om mänskliga rättigheter, för det är inte en mänsklig rättighet att ha vilken hatt man vill. Förargelseväckande beteende är olagligt. Den här karln har förmodligen ingen som helst insikt i vad en människa är...

måndag, april 06, 2009 2:45:00 em  
Anonymous Björn said...

Tack Tor för rättelsen. Jag försöker vara noga med fakta och slarvade med länderna Uganda/Etiopien.

Till skillnad från den av Livets Ords majoritetsägda tidningen Världen idag så tycker jag det är klädsamt att erkänna när jag har uppenbara faktafel som ovan :-)

Läste föresten(och nu kommer dagens sidonot) att sångerskan och skådespelarskan Gladys Del Pilar har konverterat till den Livets Ords närstående Södermalmskyrkan i Stockholm.....

Ska genast avboka mina biljetter till Hairspray där hon medverkar i höst....det är ett mörker med religiös fundamentalism och jag tänker inte stödja den direkt eller indirekt.

Ska också se till att vänner och kollegor samt familjen inte ser föreställningen.

Rigar på vattnet.....

måndag, april 06, 2009 6:52:00 em  
Anonymous Anonym said...

Till den som är intresserad

Först och främst. Förföljelse av olika minoriteter måste alltid kritiseras och försöka stoppas. Detta må röra homosexuella, Judar, kristna eller cyklister, det är alltid viktigt och eftersträvansvärt.

Ofta är ett första steg till förföljelse att ge sina meningsmotståndare namn och epitet som egentligen är främmande för den egna grupen.
Här tycker jag du Björn saknar trovärdighet. Du vänder dig mot en viss kristenhet som du kallar för "bokstavskristenheten" och "religiös fundamentalism". Vilka människor här i Sverige du bunkar samman här är lite oklart men jag antar att du räknar in en sån som mig där.

Smått patetiskt blir det när du avbokar dina Hairspray-biljetter och predikar för dina nära och kära att göra detsamma. Om jag förstår dig rätt motiverar du detta med att Gladys Del Pilar medverkar i musikalen. Problemet med hennes medverkan i Hairspray är att hon har konverterat (antar att du menar att hon döpt sig) och inte nog med detta, hon valde att göra det i Södermalmskyrkan, en församling som du beskriver som närstående till församlingen Livets Ord. Vad är det hemska med detta nu då kan ju någon undra. Jo, på Livets Ord där arbetar den hemske pastorn Ulf Ekman. Alltså drar du slutsatsen att du ska bojkotta hairspray. För att inte stötta Ulf Ekman?
Långsökt?
Ursäkta ett uns av bitterhet men ditt inlägg var väl inte mest balanserade och insiktsfyllda jag läst.

/Filip

måndag, april 06, 2009 11:09:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Filip:
Cyklister? Du kräver respekt men börjar med att likna etnisk tillhörighet och sexuell läggning med val av transportmedel.

tisdag, april 07, 2009 5:03:00 fm  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Philip!

Inte "arbetar" - äger!

tisdag, april 07, 2009 5:58:00 fm  
Anonymous Björn said...

Hej Philip,

Jag använder begreppet "bokstavskristna" som en hänvisning till de fundamentalistiska strömningarna i kristendomen, de som väljer att läsa Bibeleboken bokstav efter bokstav och där inget utrymme finns för tolkning eller vidsynthet.

Andra hänvisar till denna grupp som "den kristna högern".

I Sverige finns många församlingar som passar in i detta epitet men Livets Ord är ju den mest högljudda och aggressiva på senare år så dom är en tacksam måltavla. Jag tycker verkligen inte att Ulf Ekman är "hemsk" som du skriver. Jag tycker han är rätt okunnig och enögd i sin bild av omvärlden men det gör honom inte hemsk, mera patetisk.

Att Gladys Del Pilar väljer att döpa sig är jätte roligt för henne! Kanooon! Att hon däremot väljer att göra det i den Livets Ord styrda församlingen Södermalmskyrkan och tror att detta inte kommer bli föremål för kritik japp, då har hon inte alla hästar inne så att säga.

Jag ogillar fundamentalism och extremism, enögdhet och småsinthet om den så är politisk eller religiös.

Därför ogillar jag Livets Ord, inte för att de kalllar sig för kristna utan för att de är bokstavstroende enögda fundamentalister.

Det finns många öppna kristna församlingar som säkerligen välkomnat Gladys och som skulle kunna erbjuda vuxendop men Gladys valde fundamentalisterna hos Södermalmskyrkan och jag tycker det är rätt talande för vilken tro hon bekänner sig till.

Sedan att jag väljer var jag vill lägga mina pengar är ju liksom en rätt som jag har som konsument och inget konstigare än att bokstavkristna bojkottade Scandic häromåret för att man valde att ta bort Biblarna från rummen tillfälligt...

Verkar som om du förespråkar lite olika regler för olika grupper av människor på denna fronten...

tisdag, april 07, 2009 9:17:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Christopher

Poängen med cyklisterna var att peka på att det är förkastligt med förföljelse, vilken grupp det än är som drabbas. Jag är inte dummare än att jag förstår att det är skillnad mellan fortskaffningsmedelsval, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning. Trodde inte detta skulle ställa till några problem.

Mvh/filip

tisdag, april 07, 2009 9:28:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Göran

Jag vet att Ulf Ekman sitter med i Livets ords styrelse, kanske lite drastiskt att han säger äger församlingen dock. Vet inte riktigt vart du ville komma med ditt inlägg.

mvh/filip

tisdag, april 07, 2009 9:31:00 fm  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Filip:
Det är inte helt lätt att veta vad du avser med liknelsen. Jag har hört åtskilliga kristna från Trosrörelsen prata om homosexualitet som ett val. De menar på fullt allvar att den homosexuelle väljer sin sexualitet ungefär som den late väljer att titta på TV istället för att jogga.

tisdag, april 07, 2009 11:38:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Björn

Det kanske finns ett problem med dina etiketter på de kristna du adresserar. Vissa kallar du för bokstavskristna, de som inte tolkar menar du. Problemet med detta är att alla tolkar. Frågan är väl snarare på vilket sätt man tolkar som borde vara frågan. Att kalla samma grupp för ”kristen höger” är problematiskt då det finns många som jag antar du skulle bunka in bland de ”bokstavskristna” som antingen saknar politiska ställningstagande eller röstar på sossarna. ”Kristen höger” är därför ett fumligt begrepp, iaf i Svensk kontext.

Att Ulf Ekman skulle vara okunnig och enögd i sin bild av omvärlden och att ”Livets ordare” skulle vara ”bokstavstroende enögda fundamentalister låter jag vara din egna högst enögda och okunniga åsikt. Okunniga och obildade har man kallat väckelsekristna för tidigare eftersom många enkla och fattiga människor i de rörelserna fann uppskattning och värme. Kan bara föreställa mig vad folk sa om Jesus första lärjungar.

Du säger att Södermalmskyrkan styrs av Livets Ord. Det skulle vara spännande att få veta hur detta går till rent organisatoriskt.


Mvh/filip

tisdag, april 07, 2009 11:38:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Christopher

Jag får väl beklaga om min cyklist satte griller i huvudet på dig. Poängen var att jag inte tycker att någon grupp ska behöva bli förföljd. Debattn om huruvida sexualiteten är självvald är en annan.

Mvh/Filip

tisdag, april 07, 2009 11:42:00 fm  
Anonymous Anonym said...

P.S
Det var attans vad jag skriver här idag. Ledsen Bengt att vi gled ifrån ditt huvudämne.

D.s

Filip

tisdag, april 07, 2009 11:44:00 fm  
Anonymous Björn said...

Filip,

Det blir bara löjligt när du fösöker påvisa att Södermalmskyrkan inte står Livets Ord nära. Du kan börja med att besöka deras egen hemsida för att se att pastorsparet Torebring är indoktrinerade i den av Livets Ord fundmentalistiska skolan. Det finns mängder av artiklar på Internet som beskriver närheten mellan kyrkorna och Ulf Ekman började också skapandet av sin trosrörelse i just Södermalmskyrkan innan han startade Livets Ord i Uppsala.

Varför får man inte kalla saker för vad dom är?

Södermalmskyrkan är Stockholms delen av församlingen Livets ord.

Basta.

tisdag, april 07, 2009 12:59:00 em  
Anonymous Anonym said...

Björn

Jag har inte förnekat att Södermalmskyrksan skulle stå nära Livets Ord. Men du skriver att Livets Ord styr över Söderamalmskyrkan. Där har du fel.

Sedan ställer du frågan:

"Varför får man inte kalla saker för vad dom är?"

Jag uppskattar mycket när man nämner saker med sitt rätta namn. Det var därför jag ifrågasatte ditt bruk av moderna skällsord som "bokstavskristna" och "fundamentalister".


mvh/filip

p.s Vad betyder "Basta" förresten? D.s

tisdag, april 07, 2009 1:49:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Jag ska väl inte klaga för mycket om folk är off-topic här eftersom jag själv varit det ibland när jag inte var bloggdelansvarig.

Jag kan ju diplomatiskt säga att en del ibland är ute och cyklar i debatterna här :-)

Bengt

tisdag, april 07, 2009 1:51:00 em  
Blogger Johan said...

Intressant debatt. Även om du Filip har förklarat varför du tog med cyklister i första inlägget, så kan jag inte låta bli att undra: Är cyklister verkligen i minoritet, och är de förföljda, och i så fall av vem/vad, kanske andra cyklister eller bilister?

tisdag, april 07, 2009 10:02:00 em  
Anonymous Anonym said...

Johan

Du kan ha rätt Johan, det kan vara så att cyklister inte är i minoritet. Vi får helt enkelt sätta en gubbe (eller gumma) på det, kanske SCB har statistik som kan hjälpa oss.

Filip

onsdag, april 08, 2009 9:10:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home