lördag, april 18, 2009

Många artiklar blir det.

Nu har Helds artikelfabrik startat igen. :-)

Tack för kommentarerna hur ni vill att Tor och jag ska utveckla bloggen. Vi tycker det är bra med debatter här om bloggens innehåll, ibland tuffa debatter, ibland mer i enighet.

Ni får givetvis också kommentera vad vi ska blogga om och hur ofta vi ska lämna artiklar här. Men då efterlyser jag en viss ödmjukhet från de som lämnar sina kommentarer därför att till sist är det jag och Tor som helt avgör det. Precis som bloggansvariga gör på andra bloggar.

Ibland är det nästan som att vissa (och då syftar jag inte främst på folk här på bloggen) menar att det är en mänsklig rättighet att få sina kommentarer (oavsett dess innehåll) publicerade överallt, på alla bloggar, i alla tidningar etc. Så är det givetvis inte. Tor och jag hade kunnat avgjort att bara grönhåriga bodybuilders ska få lämna kommentarer här. Det hade väl varit ganska dumt iofs men vi hade haft rätt att göra så. Det hade inte varit censur. Den som inte gillat det hade kunnat starta en egen blogg eller sökt sig till någon annan. Eller färgat håret och börjat träna sin kropp.
Jag ska också säga att det ska bli många artiklar här. Det är löfte. Poängen med att vi nu är två bloggansvariga är att det ska bli fler artiklar. Själv skriver jag kanske fyra artiklar här vissa dagar, en artikel en annan dag. Så håll i hatten, Smitz, för nu blir det viss fart.

Det är alltid svårt att avgöra hur mycket man ska skriva. Vissa vill att vi bara skriver en artikel om dagen, andra vill vi ska skriva många varje dag. Att i den situationen bara lämna en artikel om dagen på bloggen vore ju helt absurt. Varför ska vi anpassa oss till de som är minst intresserade av nya artiklar här.

Istället kan vi jämföra med en tidning. Vissa läser alla sidor i en tidning, andra läser bara en tredjedel av sidorna. Men det senare kan ju aldrig vara något argument för att man ska minska en tidnings antal sidor till en tredjedel.

Jag vill poängtera att det är möjligt att inte läsa alla artiklar om man har bråttom och tycker det blivit många nya sådana. Själv så brukar jag kolla rubrikerna om något verkar intressant när jag besöker mina favoritbloggar och kollar nya artiklar.

Däremot så är ju resultatet av vår ovetenskapliga enkät här på bloggen entydigt i meningen att i princip alla menar vi bör fokusera på antigayretorik och den mer politiska delen av HBT-nyheter. Det kan jag lova att vi kommer att göra även framåt. Visst kan det bli någon off-topic artikel ibland men de blir få i relation till övriga artiklar med mer politiskt innehåll.

Än igen, tack för kommentarerna. Ge oss beröm, kritik eller berätta om andra perspektiv när vi skriver om saker. Det är det som gör bloggen intressant.

5 Comments:

Anonymous Smitz said...

Jaja, livet går vidare även för mig. Kan man sortera efter artikelförfattare?

söndag, april 19, 2009 1:03:00 em  
Anonymous Smitz said...

Ja jäklar, det kunde man. Och jag som inte ens var allvarlig.

Puss.

söndag, april 19, 2009 1:04:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Tyvärr kan jag inte sortera kommentarerna efter kommentatorsförfattare.

Och ja, det var också ett skämt. :-)

Bengt

söndag, april 19, 2009 1:19:00 em  
Anonymous mirakelpojken said...

Kan ni ändra länkningen av inläggen till rubriken istället för längst ner? Jag tror många har svårt att hitta länken.

Hoppas också att ni fortsätter, och kanske ökar, med dåliga argument för hbt-rättigheter eller dylikt, som tex. "homosexuella är borde ha förtur till jobb eftersom de varit diskriminerade så länge", eller vad folk kan hitta på för tokigheter.

Ett bättre exempel är Pridenyheten i Uppsalatidningen där arrangörerna framstår som sanslöst galna människor. För övrigt skriver Mikael Oskarsson en insändare mot homoäktenskap i slutet av tidningen.

måndag, april 20, 2009 9:45:00 fm  
Anonymous mirakelpojken said...

Jag menade förstås "ökar bevakningen av dåliga argument", snarare än att öka med dåliga argument. ;)

måndag, april 20, 2009 9:46:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home