måndag, april 20, 2009

Möjlighet skänka ett bidrag till Iraqi LGBT.

Av BENGT HELD

Jag brukar inte berätta om insamlingar här på bloggen. Men här ska jag göra det eftersom ärendet är viktigt.

Irak är, tillsammans med Iran, sannolikt det land i världen där förföljelsen av HBT-personer är som allra värst idag. Hundratals HBT-personer i Bagdadområdet har blivit mördade av islamistiska grupper de senaste åren enligt vissa HBT-föreningar i landet. Myndigheter har visat ointresse för att skydda dem, ibland har det inte heller varit möjligt i den kaotiska situation som råder i delar av landet.

Mer information kan du från föreningen Iraqi LGBT

Från deras hemsida.

The immediate urgent priority is to Support and Donate Money to LGBT activists in Iraq in order to assist their efforts to help other Lesbians, Gay, Bisexuals and Trans gender Iraqi's facing death, persecution and systematic targeting by the Iraqi Police and Badr and Sadr Militia and to raise awareness about the wave of homophobic murders in Iraq to the outside world. Funds raised will also help provide LGBTs under threat of killing with refuge in the safer parts of Iraq (including safe houses, food, electricity, medical help) and assist efforts help them seek refuge in neighboring countries.


Om du har möjlighet att avvara pengar och vill skänka en summa så är här en möjlighet att visa solidaritet. Annars så kan du i alla fall berätta om gruppens arbete för andra människor.

En HBT-site i Skottland gör reklam för donationer till gruppen Iraqi LGBT så jag bedömer att den är seriös.

5 Comments:

Anonymous Clapham said...

Amnesty International uppmanar den irakiska regeringen att fördöma angrepp mot homosexuella:

http://www.yelah.net/news/20090417183303

måndag, april 20, 2009 8:28:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Iraqi LGBT är mycket seriös. Jag ingår i samma internationella nätverk av gaybloggare som de gör, och deras information och unika kunnande har varit av stor betydelse för människorättsaktivister och politiker på allra högsta nivå.

måndag, april 20, 2009 8:54:00 em  
Anonymous Anonym said...

Och hur i hela friden vet turbanskallarna vilka som är homofiler då? Är det en kille som inte har 100 fruar eller en otal enstöring?

/Skeptikern

måndag, april 20, 2009 11:42:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Skeptikern

Det är rykten om personer, ibland räcker det för mord. Det kan vara att någon sett två män ha sex i någon park eller träffats där och sedan följt med varann hem.

Det var ju likadant i Tyskland på 1930-talet. Regimen försökte hitta de som var homosexuella och många blev mördade i koncentrationsläger.

Det är väl ingen orsak att var mer skeptisk till att homosexuella blir mördade i Irak idag än att homosexuella blev mördade i Tyskland på 1940-talet.

Bengt

tisdag, april 21, 2009 8:45:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Skrämmande läsning...Situationen för homosexuella i dagens Irak tycks helt mardrömslik!

tisdag, april 21, 2009 7:57:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home