fredag, maj 15, 2009

Om pride-demonstrationen i Moskva imorgon

av TOR BILLGREN

I dagens Sydsvenskan intervjuas en av arrangörerna till den pride-demonstration som kommer att äga rum i Moskva imorgon, trots förbud från stadens borgmästare. Ryssland är ett av många länder i Europa där homosexuellas yttrandefrihet och demonstrationsrätt kränks.

3 Comments:

Anonymous Kalle Kniivilä said...

Ksenia som jag intervjuade greps brutalt i samband med att polisen stoppade demonstrationen. Jag skriver en snutt om detta i ett blogginlägg här.

Diskussionen blev lite annorlunda än jag hade väntat mig...

söndag, maj 17, 2009 10:56:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

söndag, maj 17, 2009 11:29:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Hej Kalle!

Intressant bloggkommentar från dig och trist med den där kulturrelativismen som en av debattörerna hade. Dessutom har han fel i sak när han skriver att situationen var likadan i Sverige för 20-30 år sedan som den är i Ryssland idag. Faktum är att det varit homodemonstrationer i Sverige sedan 1977 alltså i 32 år utan att några poliser eller myndigheter försökt stoppa det. Visserligen har homofientligheten varit mycket värre än idag men lika barbariskt som i Moskva i lördags har det inte varit i närheten av de senaste 40 åren. En majoritet i riksdagen uttalade redan 1973 att "homosexuella relationer är fullt acceptabla ur samhällets synpunkt".

Signaturen Istvan på din blogg har en viktig poäng när han frågar (apropå att vissa säger att mat är viktigare än gayparader i fattigare länder) hur folk kan bli mer mätta av att polisen slår demonstranter.

Bengt

söndag, maj 17, 2009 11:30:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home