söndag, juni 21, 2009

"Homosexuella föräldrar bör ej få träffa sina barn"

av TOR BILLGREN

Idag skickar den högerkristna nyhetsförmedlingen One News Now ut en alarmerande nyhet med rubriken "Divorce case exposes minors to homosexual environment".

Artikeln handlar om ett par som skilt sig efter att ha varit gifta i 21 år. De har fyra barn. Anledningen till skilsmässan är av artikeln att döma att mannen är homosexuell. Det har han förstås varit under hela äktenskapet, men tidningen kallar honom "now-homosexual".

Och vad är då själva skandalen? Jo, att högsta domstolen i Georgia har beslutat att barnen har rätt att träffa sin far. Matt Barber på fundamentalistiska tankesmedjan Liberty Counsel, menar att beslutet inte ser till barnens bästa, eftersom de riskerar att träffa faderns homosexuella vänner:

- Obviously it is not in the best interest of a child to be taken by his father and introduced to a group of people who are engaging in abhorrent sexual behaviors, who are modeling abhorrent sexual behaviors and celebration of that [which is] demonstrably dangerous from a medical, spiritual, and emotional standpoint -- modeling those behaviors for the child.


Barbers utgångspunkt är alltså att faderns homosexualitet är så pass graverande att det vore bättre för barnen att aldrig mer träffa honom. Han menar på största allvar att homosexualiteten fråntar fadern rätten att träffa och ta hand om sina barn. Var tog idén om att barn har rätt till båda sina föräldrar vägen?

Lägg märke till hur Barber på ett tvångsmässigt sätt blandar in sexuella beteenden i sammanhang som har med barn och vårdnaden av barn att göra. Jag tänker inte tränga djupare in i de psykologiska orsakerna bakom detta, men kommer definitivt att återkomma till Barber i mitt kabinett över antigayaktivister.

5 Comments:

Anonymous Björn said...

Matt Barber är hånad i USA. Alla som har åtminstonde en grundskoleutbildning och är någorlunda normalintelektuella ser snabbt vilken patetisk bluff han är.

Men när fundokristna ska gå ut på korståg då är de oss homos man har utsett till ärkefiender eftersom vi enligt deras snäva sätt att se på världen utgör "syndernas synd" uppenbarligen.

söndag, juni 21, 2009 9:21:00 fm  
Anonymous Sanna said...

En psykologisk orsak kan ju vara en sorts överkompensation pga osäkerheten kring den egna sexuella identiteten, det är ett ganska välkänt fenomen inom psykologin. Många som inte kan acceptera egenskaper de uppfattar som fel, eller negativa, hos sig själv projicerar de negativa aspekterna på andra, men i själva verket handlar det om en själv.

Skulle vara verkligen intressant och få ta del av Matt Barbers psykologiska profil.

söndag, juni 21, 2009 12:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor: Han kan väl knappast ha varit homosexuell hela tiden om han varit tillsammans med en kvinna i 21 år. Bisexuell i sådana fall. Men det kanske vägde över åt det ena i slutet.

Synd om killen i varje fall.

Hubba Bubba

måndag, juni 22, 2009 1:27:00 fm  
Anonymous Sanna said...

Det är väl ingen som hävdar att Matt Barber är homosexuell, men hans militanta, och ofta hatfyllda, kampanjer mot gay-rättigher, och demonisering av homosexuella, kan inte enbart förklaras med religiös övertygelse. Matt Barber är en person som visar de allra flesta tecken på att lida av en irrationell rädsla för homosexualitet, och homosexuella.

måndag, juni 22, 2009 8:34:00 fm  
Anonymous R said...

Hubba bubba: Att homosexuella gifter sig med någon av motsatt kön för att hålla skenet uppe, eller för att de tror (och har blivit lärda) att de genom ett dylikt viljebeslut kan "bota" den "sjukliga" inriktning deras sexualitet har är alls inte ovanligt i de kretsarna (läs exempelvis boken "Anything but straight" för mer om den saken). Med andra ord omöjliggör hans äktenskap med en kvinna inte alls att han samtidigt kan vara just homosexuell (snarare än bisexuell). Åtminstone så länge vi talar om "homosexuell" i betydelsen identitet och sexuell orientering. Talar vi om sexuell praktik är förstås bisexuell en bättre beskrivning. För så komplicerad är faktiskt verkligheten att det inte går någon glasklar linje mellan sexuell identitet och sexuell praktik. Det finns exempelvis undersökningar som visat att 90% av alla lesbiska (som identifierar sig som lesbiska) haft sexuella relationer med en man/män någon gång under sitt liv.

Det finns homosexuella med bisexuell praktik, homosexuella med heterosexuell praktik, homosexuella med homosexuell praktik, bisexuella med homosexuell praktik, bisexuella med heterosexuell praktik, och bisexuella med bisexuell praktik. Liksom det finns heterosexuella med bisexuell praktik (heterosexuellt identifierade män som, emellanåt, har sex med män, till exempel), och heterosexuella med heterosexuell praktik, och heterosexuella med homosexuell praktik (exempelvis s.k. politiskt lesbiska= kvinnor som lever lesbiskt inte på grund av sexuell identitet utan på grund av en politisk övertygelse). You get the picture...

måndag, juni 22, 2009 12:27:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home