lördag, augusti 08, 2009

Genant protest från katolska biskopar

av TOR BILLGREN

De katolska biskoparna i England, Wales och Skottland kritiserar EU:s nya jämställdhetsdirektiv, skriver Världen Idag.

Direktivet är ”fullständigt oacceptabelt”, menar biskoparna, som varnar för att det kommer att beskära religions- och yttrandefriheten och tvinga kristna att gå emot sitt samvete.

En konsekvens kan exempelvis bli att de som organiserar en katolsk konferens tvingas se till att det för deltagarna finns dubbelrum för såväl ogifta par som för homosexuella par.Det är ett helt fantastiskt argument, som åter avslöjar kristenhetens ledare med byxorna nere vid fotknölarna. Varifrån kommer denna närmast patologiska besatthet vid människors privatliv ifrån? Är det celibatet som gör att de ser sex i bakom varenda knut, i varenda buske i varenda dubbelsäng?

Så länge de inte kräver skritlig försäkran från gifta heterosexuella makar att de inte tänker ägna sig åt annat sexuellt umgänge än det av katekesen föreskrivna i sina dubbelrum, är allt gnäll om vad homosexuella eller ogifta kan tänkas ha för sig fullständigt tomt och meningslöst.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tala om sjukligt kontrollbehov, att hela tiden lägga sig i vad andra människor gör i sängen. De har givit sig själva ett omöjligt uppdrag, att hela tiden ha kontroll över vad andra människor har för sig och se till att de inte gör något som man själv inte tycker om eller accepterar. De har dessutom ingen tilltro till att människor själva kan ta ansvar för sina liv och sina handlingar, utan någon annan måste göra det åt dem, som om de vore barn. Tänk vad jobbig tillvaron blir för människor med sådana kontrollbehov!

lördag, augusti 08, 2009 3:42:00 em  
Anonymous daniel giertz said...

"Så länge de inte kräver skriftlig försäkran från gifta heterosexuella makar att de inte tänker ägna sig åt annat sexuellt umgänge än det av katekesen föreskrivna"

Står det anvisningar om det i katolska katekesen, förutom att det ska vara inom äktenskapet, och att man inte ska ha preventivmedel? Har du länk?

söndag, augusti 09, 2009 12:07:00 fm  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

The Missionary Position kallas det...

Jämför Sister Missionary Position i den australiensiska perfomancegruppen The Sisters of Perpetual Indulgence.

söndag, augusti 09, 2009 10:48:00 fm  
Anonymous Sofie said...

Man behöver inte vara katolsk biskop, eller ens katolik, för att se sex i varenda buske när det handlar om HBT. Det har ju HBT-rörelsen själva sett till genom att ordna sexfestivaler, nakenparader och kubbspel med dildos... Till och med jag, som själv är lesbisk och lever tillsammans med en kvinna, får spelet när jag tänker på alla dårar som springer runt i string och tanga under Pride.

/Sofie
humanist och ateist (och lesbisk)

söndag, augusti 09, 2009 11:56:00 em  
Anonymous Smitz said...

Det tråkiga är väl att folk i allmänhet är så jäkla korkade att de ser en sak i en mindre grupp och sedan gör det till sanning för typ.. alla.

Märkligt hur enkelt det är att bortse från all heterosexuell sexfixering. Men det är klart, den pågår ju 52 veckor om året, Pride bara en. Lätt att vänja sig.

måndag, augusti 10, 2009 12:19:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home