söndag, december 27, 2009

Anmärkningsvärda antigayaktivister

av TOR BILLGREN

Min Kom Ut-artikel om aspekter av religiöst motstånd mot homosexualitet ackompanjerades av en lista över några särskilt anmärkningsvärda antigayaktivister.

Ron Linden (a.k.a. Ronnie Lindén)
Svenskamerikan som 2006 startade sajten AMOSO – Avslöjande av Myter om Sexuell Orientering (numera tillgänglig på www.emaso.org), som han de senaste åren har låtit översatta till 23 olika språk. I februari 2008 rapporterade GT om en pappa som upptäckt att någon smusslat in ett visitkort i en födelsedagspresent till hans sexårige son, med texten ”Homosexuella för AIDS vidare då de slickar varandra i röv-hålet. Vad sysslar de mera med? Kolla på: www.amoso.se”

Paul Cameron
Har varit den antihomosexuella rörelsens hovforskare i decennier, och fabricerar med jämna mellanrum studier om homosexualitetens fördärv . Den etablerade vetenskapen har tagit avstånd från honom för länge sedan på grund av hans oseriösa metoder. Det har inte hindrat tidningen Världen Idag från att lyfta upp honom som ”sanningssägare och budbärare”. På grund av sina problem att bli publicerad i ”riktiga” vetenskapliga tidskrifter, startade han 2007 en egen, nätbaserad tidskrift, www.ejssb.org

Missa förresten inte Paul Camerons framträdande i ”Brüno”, där han förtalar det kvinnliga könet å det grövsta.

Peter LaBarbera
Har ägnat hela sitt vuxna liv åt kristen antigayaktivism, för närvarande som ordförande för Americans For Truth about Homosexuality, www.americansfortruth.com, som är en guldgruva för den som vill hitta häpnadsväckande påståenden. Argumenterar för diskriminering och yrkesförbud för homosexuella.

Scott Lively
Mest känd för att ha medförfattat boken ”Pink Swastika” som driver tesen att nazismen var en homosexuell uppfinning och att gayrörelsen om den inte stoppas, kommer att återskapa 30- och 40-talets Tyskland i USA. 2007 turnerade han med sitt budskap i Ryssland och Baltikum, och han var även en av föreläsarna på den antihomosexuella konferensen i Uganda i mars 2009. Så här kan det låta på hans sajt:
– Diskriminering av homosexuellt beteende är nödvändigt för att skydda [ett] samhälle mot homokulturens konsekvenser. (...) För att se faran av denna behöver vi inte gå längre än till Nederländerna, där sexliberalismen – förespråkad av homorörelsen – har lett till skapandet av ett pedofilparti.

Maria Hallman
Gav 2005 ut boken ”Homosexualitet är synd”, där hon bland annat framförde de revisionistiska teserna från ”Pink Swastika”. Hon gjorde ett stort nummer av att inget etablerat förlag ville ge ut hennes bok och påstod att det berodde på det kontroversiella innehållet. Läser man boken upptäcker man att det snarare beror på att den är fruktansvärt dåligt skriven. Reklamfilmen för boken är en modern klassiker.

Yahya Jammeh
I maj 2008 utfärdade Gambias president Yahya Jammeh ett dekret där alla homosexuella beordrades att lämna landet inom 24 timmar. Alla homosexuella som återfanns efter det skulle halshuggas.

Benny Hinn
År 1990 profeterade den populäre megapastorn Benny Hinn följande inför en jublande publik:
– Herren kommer i mitten av 90-talet, inte senare än 1995, att förinta USA:s homosexuella. Han kommer att förgöra dem med eld. Och många kommer att omvända sig och bli frälsta, och många kommer att göra uppror och förintas.

Redaktionen lade mycket påpassligt och korrekt även till Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

4 Comments:

Anonymous Feedback66 said...

"Pink Swastika" verkar vara en riktigt sjuk bok. Undrar om man skulle orka läsa den eller må för illa... Boken verkar ju vara ren och skär historierevisionism, vad är egentligen skillnaden mellan såna böcker och förintelseförnekar-litteratur? För mig framstår de båda typerna av böcker som ungefär lika uppbyggliga.

måndag, december 28, 2009 11:47:00 fm  
Anonymous Daniel Giertz said...

"Hon gjorde ett stort nummer av att inget etablerat förlag ville ge ut hennes bok och påstod att det berodde på det kontroversiella innehållet."

Om rätt ska vara rätt, så påstår hon aldrig att boken skulle vara för het för svenska förlag, utan att den var "för het för svenska tryckerier". Har du svårt att skilja mellan ett förlag och ett tryckeri, bör du läsa http://www.vingarden.org/boktillverkning.htm Hennes påstående syftar på att när hon skulle ge ut boken på eget förlag, så vägrade tryckerier att trycka den, och de brydde sig knappast om stavfel, utan vägrade säkert för att de tyckte att den var hatisk. Därmed inte sagt att det är ett bra skäl att köpa boken, men rätt ska vara rätt.

måndag, december 28, 2009 7:41:00 em  
Blogger Otto Kanel said...

Tor, tack för bra bloggande. Ville bara påpeka att länken till emaso har blivit fel. Mvh

måndag, december 28, 2009 10:21:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Giertz. Du har rätt. I filmen säger de "tryckerier". Som jag minns det handlade det dock även om förlag, och att det var en sistalösning att ge ut den på eget. Men jag kan komma ihåg fel. Världen Idag är inte sökbar så långt tillbaka i tiden. Det kanske finns andra källor.

Otto Kanel, tack!

torsdag, januari 07, 2010 3:03:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home